Min side Kundeservice Bli medlem

Perfekt viltkjøtt

Kirstens beste tips

En komplett bok for deg som vil ta best mulig vare på kjøttet fra skudd til servering på fat. Her er alt om oppdeling og bevaring samt en rekke gode oppskrifter på skikkelig god mat uten dilldall! Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Kirsten Winge er villmarkskokk på sin hals og har gitt ut flere bøker om hvordan vi kan utnytte skogens og fjellets godsaker. Hun er opptatt av at viltkjøttet, som er en fantastisk ressurs, skal behandles på best mulig måte slik at vi kan servere mat av høy kvalitet. Hennes nye bok, Perfekt viltkjøtt, tar for seg prosessen fra viltet er skutt og fram til det skal serveres. Winge gir omfattende og grundige beskrivelser av slakting, hygiene, oppbevaring og tillaging. En særdeles nyttig bok for alle som har tilgang til viltkjøtt, enten det nå er fra egen jakt eller kjøtt kjøpt i butikken.

Lærerikt for jegeren
Viltet er felt, og nå starter jegerens del av jobben for en god kvalitet på kjøttet. Hygienen under håndtering av felt vilt, kan nesten ikke bli god nok, mener Winge. Forfatteren legger stor vekt på at det ikke må slurves med rengjøring av utstyr og hender som skal i kontakt
med kjøttet. Det er faktisk en del å kunne når det gjelder dette, og særdeles viktig er det at kjøttet ikke kommer i kontakt med vann eller jord, kan vi lese. Du får gode tips om hvordan forberede deg slik at god hygiene kan la seg gjøre på en slakteplass hvor du kanskje ikke har enkel tilgang til varmt vann og såpe eller noe som dreper bakterier. Det lønner seg altså med en smule planlegging. Når du ikke har annet, er det smart å bruke torvmose. Den virker desinfiserende.

Jegeren får utmerket beskrivelse av hvordan man grovparterer og findeler et dyr. Boka tar grundig for seg stikking, utvomming, flåing og oppstykking av viltet som i denne boka er hjortevilt. Det er en del å tenke på, ulike muskler gir ulike kjøttstykker – noen gjevere enn andre. Deretter tar boka for seg mørning, modning og oppbevaring.

Kjøttet på fat
Perfekt viltkjøtt er en bok som behandler det grunnleggende for å få en best mulig kvalitet. Winge er opptatt av å utnytte ressursene, og boka er fri for jåleri. Du får god instruksjon når det gjelder å lage for eksempel god kraft til supper, sodd og sauser. Du lærer speking, raking, tørking, graving og attpåtil sylting. Skal du steke biff? Forsøk å steke kjøttet på steinhelle over bål. Det krever noen forberedelser, men gir himmelsk smak og den rette villmarksfølelsen. Poteter og grønnsaker har du pakket i folie og stappet ned i glørne. Winge foreslår også bruk av sous-vide som gir en mer forsterket smak. Metoden egner seg dessuten godt for kjøtt som ikke er veldig mørt. En sous-vide begynner å bli stadig mer vanlig i private hjem og kan være vel verdt å forsøke. Du får en haug med gode tips når det gjelder steking og koking, samt krydder og tilbehør. Boka avsluttes med oppskrifter som du vil vende tilbake til, igjen og igjen. Her er ymse velsmakende karbonadekaker, biffer, supper, paier, blingser og passende tilbehør. Perfekt viltkjøtt er en bok for alle som vil få mest mulig ut av hjortevilt samt servere skikkelig mat som metter og begeistrer!

Detaljer

Forlag
Vigmostad & Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
124
ISBN
9788241910975
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Perfekt viltkjøtt
Format
28 x 21 cm
Nr
8089922

Om forfatter og fotograf:

Kirsten Winge er fra Trondheim og bosatt i Trysil. Hun er biolog, anerkjent villmarkskokk og har utgitt en rekke bøker basert på råvarer fra naturens spiskammers, spesielt om vilt og bær. I 2015 ble hun tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. For Bærboka fikk hun sølvmedalje i kategorien for frukt i den internasjonale Gourmand Cookbook Awards i 2014.

Arne Nohr er født og oppvokst i Trysil og har tatt alle bildene i boka. Han er pensjonert yrkesoffiser, småbruker og jeger med 45 års erfaring fra storviltjakt. Er også matentusiast og prøvesmaker.

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Perfekt viltkjøtt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bål

Yngve Ryd
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv