Min side Kundeservice Bli medlem

Kresne barn

få barna dine til å spise variert og god mat

Mat er godt. Mat er gøy. Mat er sosialt. Mat er helse. Men mange barn kvier seg for å smake på nye ting, og det kan begrense familiens kosthold. ‘Kresne barn’ forteller deg hvordan du med enkle grep kan endre barnas matvaner. Les mer

174,-

349,- Spar: 175,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lagerrydding – bøker -50 % Velg flere her

Bli glad i å smake på mat!

Mat er godt. Mat er gøy. Mat er sosialt. Mat er helse. Men mange barn kvier seg for å smake på nye ting, og det kan begrense familiens kosthold. ‘Kresne barn’ forteller deg hvordan du med enkle grep kan endre barnas matvaner.

Få barna til å smake på ny mat, og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund for hele familien – det er jo egentlig så enkelt, men for mange fortoner det seg som en uoppnåelig drøm. Har du en pode som bare liker søte ting? Eller som synes all konsistens som gir motstand er ekkelt? Eller som bare er generelt skeptisk til alt som er nytt? De aller fleste av oss har vært innom minst et par av disse utfordringene.

‘Kresne barn’ gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser for hele familien og enkle oppskrifter på hverdagsmat. Prøv for eksempel å lage ketsjup selv! Det blir skikkelig godt, og barna får se hvordan ketsjupen i butikken blir laget. Det er ikke bare barna som kommer til å få utfordringer i forbindelse med en sånn omlegging som denne boka legger opp til. De voksne skal også få litt å tenke på – og helt sikkert noen forbedringspunkter. Er kjøkkenet hjemme en samlingsplass – eller likner det mer på en fôringsautomat …? Og et viktig punkt heter «Unngå mas og kritikk» … Det er ikke så lett, men kanskje nødvendig for å oppnå at måltidene for rom for annet enn uvilje og kjefting.

Boka sneier også innom en rekke beslektede temaer, som helse, mattradisjoner, overforbruk og bærekraft. Visste du at hjernen kan skille mellom tre millioner lukter, at andre verdenskrig førte til overvektsproblematikk, eller at kål er tarmens plaster?

Vi sier god appetitt, og ønsker lykke til.

 

Fra innholdet:

Smakenes forunderlige verden

Riktige smaker i riktig rekkefølge

Mat med utydelig tekstur

Om måltider, læring og matglede

Hjelp til selvhjelp: Ta bedre valg i hverdagen

Allergier og intoleranser

200 smaker før du dør

 

Med forord ved Arne Brimi
Norsk Smaksskule ble etablert av Stiftelsen Norsk Kulturarv i 2012, i samarbeid med Arne Brimi. Norsk Smaksskule vil bidra til matglede, smaksglede og matkulturelle opplevelser - og skape positive atferdsendringer blant barn og unge.

 

Detaljer

Forlag
Pitch forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk
Sider
255
ISBN
9788293551539
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 15 cm
Nr
8161372

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

M
Merete Sand – 23.06.2020

– Trodde det skulle være en kokebok. Synes det ble altfor mye tekst.

K
Kristine D. Steidel – 26.05.2020

– Man får inntrykk av at dette er en kokebok, men det er svært få oppskrifter og etter min mening er de er for spesielt interesserte. Veldig for gode og sunne matvaner, men dette svarte ikke til forventningene dessverre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kresne barn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
114,- 379,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
114,- 379,-

Gift

Alexander L. Kielland
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv