Til verdens ende
«Berg skriver kåserende og fortellende. Ved hjelp av kildene – de skrevne så vel som de utsøkte illustrasjonene – lever han seg inn i historien. Duftene av krydder, matretter og stimulerende kremer, for ikke å snakke om stanken av sjøslag og handelskonflikter, stiger opp fra sidene. Det er medrivende lesning.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet
Hun er engelsk, hun har giftet seg med en rik mann, hun har havnet ved verdens ende. En gang på 1160-tallet skriver Germunda brev fra Norge til broren sin i Paris. Hun legger ved et isbjørnskinn og en hvalrosstann, det er det aller fineste som er å få tak i der hun bor. Les mer
499,- Spar: 45,-
Logg inn for å se din bonus
Krydder er i utgangspunktet noe av det mest lokale som finnes. Likevel har disse sjeldne, forunderlige vekstene blitt verdenshistoriens mest utbredte handelsvarer: En kilde til globalisering og imperiebygging, kontakt og konflikt. Berg følger krydderets tråder tilbake til jordas urhistorie og demonstrerer sammenhengen mellom krydderet og den vestlige kolonialiseringen av verden fra senmiddelalderen til i dag. Han viser hvordan krydderplantene har styrt handelsruter, kulturutvikling og økonomi, og forteller krydderets ukjente historie i dag, hvor plantene har blitt internasjonal jordbruksvare, løsrevet fra de unike opphavsstedene.
Thomas Reinertsen Berg vant Brageprisen for sin debutbok Verdensteater. Nå er han tilbake med nok et blikk på verdenshistorien fra et annerledes, forbausende og fascinerende perspektiv.
Detaljer
- Forlag
- Press
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 359
- ISBN
- 9788232803736
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2021
- Format
- 25 x 18 cm
Anmeldelser
«Berg skriver kåserende og fortellende. Ved hjelp av kildene – de skrevne så vel som de utsøkte illustrasjonene – lever han seg inn i historien. Duftene av krydder, matretter og stimulerende kremer, for ikke å snakke om stanken av sjøslag og handelskonflikter, stiger opp fra sidene. Det er medrivende lesning.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet
«Med nellik og muskat, ingefær og kardemomme, pepper og kanel skriver Berg en koloni- og handelshistorie på mest interessante vis. ... fagformidling på sitt beste.»
Henning Howlid Wærp, Aftenposten