Et meir ute
turkokeboka : 100 nye oppskrifter og tips til god turmat
Det er du som legg lista: Riv med deg noko frå butikken, på veg opp på fjellet eller ut på sjøen. Eller, gjer klart noko heime og lag luksusmat ute. Les mer
- Vår pris
- 393,-
- Spar
- 56,-
Veil. pris: 449,-
(Innbundet)
Fri frakt!
Leveringstid:
Sendes innen 1 virkedag
Veil. pris: 449,-
(Innbundet)
Fri frakt!
Leveringstid:
Sendes innen 1 virkedag
Et godt måltid ute trenger ikke inkludere en lang og slitsom tur før maten inntas. Det er nok å oppsøke nærmeste skogholt sammen med venner og familie og pakke ut ei gryte eller to med noe som er mer eller mindre ferdig tilberedt. Å bytte ut kjøkkenbordet inne med en fin plass ute i sola, øker appetitten hos både liten og stor, sier Sigrid Henjum. Boka Et meir ute har oppskrifter som er enkle. Du finner originale retter med spennende nye smaker, og noen krever forberedelser hjemme først.
Sigrid lager mye mat ute. Hun er typen som tryller fram ingredienser og turkjøkken selv i 2000 meters høyde eller mellom et par bresprekker. Opplevelsen av et godt måltid øker opplevelsen av vakre omgivelser. Det kan være verdt å bære litt ekstra i sekken for akkurat dette!
Smart mat
Skal du gå, padle eller sykle langt, lenge eller høyt, må du ha nok
energi. Denne boka har et eget kapittel som presenterer energibomber som får deg opp de siste høydemeterne. Energikuler
med nøtter, dadler sjokolade og salt smaker godt og sparker deg bak. Eller fruktkake med honning og frukt. Skikkelig
pausemat som får fart på kroppen. Skal du på en litt lengre tur med flere overnattinger, er det genialt
med tørka mat i sekken. Du kan selvfølgelig ta med ferdiglaget posemat fra butikken, men husk at det går
an å tørke maten selv. Og nesten alt kan tørkes, sier Sigrid, som til og med tørker smoothie! Boka
forteller deg masse om tørking av mat og hvordan du gjør det i en vanlig stekeovn.
Luksus i lyngen
Det aller meste kan lages ute. Meksikanske vegetarlefser, russiske pannekaker, biff
med fløtesaus og potetstappe, thai fiskegryte, rødvinsgryte, tacolefser med spennende fyll … med litt
planlegging er det mye spennende man kan spise mens man sitter i snøskavla eller i solvarm lyng. Sigrid Henjum er ikke
redd for å teste nye smaker, og både mann og bror må stille som prøvesmakere før oppskriftene
blir banket. Boka Et meir ute har derfor en rekke ganske spennende og originale varianter som er verdt å
teste ut. Og nå som vår og sommer står for døra, er denne boka ekstra fristende!
I boka fristes du av blant annet dette:
- Egg og avokado
- Quesadillas
- Byggrynsgraut
- Draumefrukost
- Haustlunsj
- Sashimi og ceviche
- Russiske pannekaker
- Varm salat
- Fiskegrateng på primus
- Frityr på tur
- Osteburgar med ekte kjøt
- Kokkens pasta
- Fiskepinnar med chips og grøn pasta
- Rare rettar på primus
- Grilla paprika med fyll
- Heimelaga potetlefser
- Graskarkaker
- Grøne lefser med smak av vår
- Biff med fløytesaus og potetstappa
- Brødkake med meksikansk vri
- Innpakka gryterett
- Jubileumsmiddag
- Thai-fiskegryta
- Ta ei potet!
- Raudvinsgryta
- Primusomn
- Natronkaker på bål
- Sesongkake i steikepanna
- Varm ost på bålet
- Påskemuffins
- FAKTA
-
Utgitt:
2022
Forlag: Fri flyt
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Nynorsk
Sider: 235
ISBN: 9788293090953
Utgave: 1. utg.
Format: 24 x 19 cm
Nr: 8199868
- KATEGORIER:
- VURDERING
-
Gi vurdering
Les vurderinger
SIGRID HENJUM er utdanna sjukepleiar og har studert to år med friluftsliv. Livet med sine krumspring har ført henne til Grønland som kajakk- og skiguide, til Mongolia på hesteryggen, og som kokk på hotell og luksuslodge. Abonnentar av "Utemagasinet" har lese turmatspalta hennar i 10 år! Sigrid blir ikkje lei av god turmat. Dette er hennar andre turkokebok.