Meny
 
Oselias kokebok - 
   Monika K. Håland
  
   Lise Råna
  
   Anne K. Pettersen
  
   Fie Skaar Trysnes
  
   Aust-Agder museum og arkiv. Kuben
  
   Gerd B. Langerød Corrigan

Oselias kokebok

1875-1880

Monika K. Håland (Redaktør) ; Lise Råna (Redaktør) ; Anne K. Pettersen (Redaktør) ; Fie Skaar Trysnes (Redaktør) ; Aust-Agder museum og arkiv. Kuben (Utgiver) ; Gerd B. Langerød Corrigan (Fotograf)

«Et praktverk av en uvanlig kokebok med historisk verdi. [...] Dette er virkelig en artig bok, anvendelig også i 2021!»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5
Oselia Osuldsen var husjomfru hos familien Samuel Eyde i Arendal rundt 1870-1880. Hun etterlot seg en samling kjøkkennotater fra sin tid hos familien Eyde. Oselia hadde et bredt repertoar, og vi har valgt ut våre favoritter i kategoriene middag, supper, desserter og kaker. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Oselia Osuldsen var husjomfru hos familien Samuel Eyde i Arendal rundt 1870-1880. Hun etterlot seg en samling kjøkkennotater fra sin tid hos familien Eyde. Oselia hadde et bredt repertoar, og vi har valgt ut våre favoritter i kategoriene middag, supper, desserter og kaker.
Oselias oppskrifter til hverdag og fest forteller om mat og kosthold på slutten av 1800-tallet, om tilgang på råvarer, sesongbetont mat, og påvirkning fra «den store verden». De er også et spennende utgangspunkt for historien om familien Eyde og menneskene rundt dem på en tid da Arendal hadde en svært sentral plass i Norges sjøfartshistorie.
Da Oselia arbeidet hos familien Eyde, var Arendal Norges rikeste by og familien en av de mest velstående i Arendal. Den norske handelsflåten var den tredje største i verden, og Samuel Eyde var skipsreder. I 1849 giftet han seg med Elina Stephansen, datter av Arendals største skipsreder Christian Stephansen. Samuel og Elina fikk fire barn. Ett av disse barna er i dag kjent som den store industrimannen og gründeren Sam Eyde.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Skald
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 141
ISBN: 9788279593218
Utgave: 1. utg.
Format: 28 x 22 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger