Oselias kokebok
1875-1880
Monika K. Håland (Redaktør) ; Lise Råna (Redaktør) ; Anne K. Pettersen (Redaktør) ; Fie Skaar Trysnes (Redaktør) ; Aust-Agder museum og arkiv. Kuben (Utgiver) ; Gerd B. Langerød Corrigan (Fotograf)
«Et praktverk av en uvanlig kokebok med historisk verdi. [...] Dette er virkelig en artig bok, anvendelig også i 2021!»
- Vår pris
- 363,-
- Spar
- 36,-
Veil. pris: 399,-
(Innbundet)
Fri frakt!
Leveringstid:
Sendes innen 3 virkedager
Veil. pris: 399,-
(Innbundet)
Fri frakt!
Leveringstid:
Sendes innen 3 virkedager
Oselias oppskrifter til hverdag og fest forteller om mat og kosthold på slutten av 1800-tallet, om tilgang på råvarer, sesongbetont mat, og påvirkning fra «den store verden». De er også et spennende utgangspunkt for historien om familien Eyde og menneskene rundt dem på en tid da Arendal hadde en svært sentral plass i Norges sjøfartshistorie.
Da Oselia arbeidet hos familien Eyde, var Arendal Norges rikeste by og familien en av de mest velstående i Arendal. Den norske handelsflåten var den tredje største i verden, og Samuel Eyde var skipsreder. I 1849 giftet han seg med Elina Stephansen, datter av Arendals største skipsreder Christian Stephansen. Samuel og Elina fikk fire barn. Ett av disse barna er i dag kjent som den store industrimannen og gründeren Sam Eyde.
- ANMELDELSER:
-
Terningkast 5 Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
- FAKTA
-
Utgitt:
2020
Forlag: Skald
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 141
ISBN: 9788279593218
Utgave: 1. utg.
Format: 28 x 22 cm
- KATEGORIER:
- VURDERING
-
Gi vurdering
Les vurderinger