Min side Kundeservice Bli medlem

Gjennom de fagre riker

en biografi om Elisabeth Dored

Året er 1936, og det står om sekunder. Det er så vidt Elisabeth har tid til å raske med seg det aller nødvendigste: kamerautstyr, to feltsenger og et par geparder. Så må hun og ektemannen være ute av døren og flykte fra kulene. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Året er 1936, og det står om sekunder. Det er så vidt Elisabeth har tid til å raske med seg det aller nødvendigste: kamerautstyr, to feltsenger og et par geparder. Så må hun og ektemannen være ute av døren og flykte fra kulene. Hun befinner seg i Etiopia, verdens brennpunkt. I månedsvis har paret rapportert i presse og filmaviser om en varslet katastrofe: Italias invasjon på det afrikanske kontinent.

Elisabeth Dored (1908-1972) var en pionér på mange felt. Hun ble en av Norges første kvinnelige krigsreportere, hadde en gepard som kjæledyr og reiste verden rundt på en tid hvor kvinner flest var henvist til kjøkkenbenken.

Dored rapporterte om Wilkins' ubåtekspedisjon fra Svalbard, intervjuet magedansere i Makedonia og fotograferte i kuleregn i Etiopia. Hun frontet også sterke meninger i avisinnlegg og portrettintervjuer i Norge lenge før kvinnefrigjøringen på 1970-tallet. Mot slutten av livet var hun kjent som en folkekjær forfatter. Debutromanen Jeg elsket Tiberius (1959) ble utgitt i over 100 000 eksemplarer.

Ved hjelp av fotografier, manuskripter, malerier og gamle suvenirer forteller Ingela Nøding om et eventyrlig liv.

Detaljer

Forlag
Humanist forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
270
ISBN
9788282822527
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Gjennom de fagre riker
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gjennom de fagre riker:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Matrix
3 for 2

Matrix

Lauren Groff
Innbundet 
99,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv