Min side Kundeservice Bli medlem

Kvalitative metoder i samfunnsforskning

I begynnelsen er spørsmålene. I dagliglivet kan det virke lettere å spørre enn å svare. I vitenskapelige sammenhenger forholder det seg snarere motsatt. Spørsmålsformulering er ikke bare det viktigste, men også det vanskeligste enkeltelement. Les mer

589,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I begynnelsen er spørsmålene. I dagliglivet kan det virke lettere å spørre enn å svare. I vitenskapelige sammenhenger forholder det seg snarere motsatt. Spørsmålsformulering er ikke bare det viktigste, men også det vanskeligste enkeltelement.
Formålet med denne artikkelsamlingen er å presentere, drøfte og stimulere bruk av kvalitative metoder i samfunnsforskningen. Tematisk er den konsentrert om innsamling og analyse av kvalitative data, og består av 12 bidrag fra ulike forskere. Strategier for innsamling av data gjennom deltakende observasjon, intervjuer og bruk av eksisterende dokumenter drøftes. Har eksempler fra forskjellige fag og tverrfaglige forskningsområder. Med litteraturliste.

Denne artikkelsamlingen er et redskap for alle som ønsker å bruke kvalitative metoder i sin forskning. Den legger vekt på at metodespørsmål ikke bør behandles isolert, men avgjøres ut fra de aktuelle spørsmålsstillinger, forskningsoppleggets karakter og vitenskapsteoretisk forståelse. Bidrag fra ulike forskere med erfaring fra undervisning og egen forskning drøfter strategier for innsamling og analyse av data gjennom deltakende observasjon, intervjuer og bruk av foreliggende kilder. Generelle problemstillinger søkes forklart ved hjelp av konkrete eksmepler. Boken behandler også teknologiske hjelpemidler som dataprogrammer og video.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Flerspråklig
Sider
294
ISBN
9788200225355
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
1996
Originaltittel
Kvalitative metoder i samfunnsforskning
Format
22 x 15 cm
Serie
Universitetsforlagets metodebibliotek

Medlemmers vurdering

H
HS – 16.09.2009

– Kvalitativ metode blir belyst gjennom ti artikler skrevet av ulike forfattere. Noen er særlig interessante og relevante, mens andre ikke gir like mye inspirasjon og innsikt. Gjennom artikkelsamlingen illustrerer forfatterne flere eksempler på bruk av kvalitativ metode, eksempelvis gruppeintervju og observasjoner, og mange beskriver også selve dataanalysen. Her er det mange tips og ideer å ta med seg i forskningsprosjekter. Enkelte artikler sammenlikner kvalitativ og kvantitativ metode. Særlig er artikkelen til Sigmund Grønmo interessant her. Han mener de to metodene med fordel kan kombineres. Andre mener metodene bør holdes fra hverandre. Slik viser artikkelsamlingen at forskere har ulikt syn på hvordan man best utnytter metoder i samfunnsforskning. Til syvende og sist er det forskningsspørsmålet som avgjør hvordan forskningsprosjektet best kan gjennomføres.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvalitative metoder i samfunnsforskning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Team

Kjell B. Hjertø
Paperback 
689,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv