– Det er viktig å holde seg oppdatert på den nyeste kunnskapen når man jobber med medisin og helsefag, og det kan noen ganger være overveldene mye informasjon å ta til seg. Denne boken er en god hjelp som viser vei til hvilke spørsmål man skal stille for å finne den rette kunnskapen, og hvordan man kan finne pålitelig kunnskap og vurdere denne på en kritisk måte. Boken gir også kunnskap om hvordan man kan sette ny kunnskap ut i praksis slik at man kan ta de beste avgjørelsene. Dette er en god bok å bruke når man skriver akademiske oppgaver, og når man ellers trenger å tilegne seg ny kunnskap.
Kunnskapshåndtering i medisin og helsefag
For å være en god fagutøver i helsetjenesten må du bruke både hjernen og hjertet. Beslutningene du treffer, må være fundert på relevant og pålitelig kunnskap, og de må være preget av pasientenes syn på saken. Les mer
Logg inn for å se din bonus
Kunnskapshåndtering i medisin og helsefag er en praktisk og konkret bok som trener deg i kunnskapshåndtering og veileder deg i hvordan du best fornyer din kunnskap. Den lærer deg først å stille relevante og presise faglige spørsmål, søke etter forskningsbasert informasjon og vurdere det du finner, og deretter hvordan du skal bruke det du finner, kombinert med annen informasjon, til å treffe gode beslutninger.
Hver dag gjøres det hundretusener av faglige vurderinger i helsetjenesten - Norges største arbeidsplass. Du har et medansvar for at vi utnytter fagkunnskapen til å treffe gode beslutninger, og for å bidra til kvalitetsutvikling i din organisasjon.
Les anmeldelse i tidsskriftet Michael
Detaljer
- Forlag
- Gyldendal
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 194
- ISBN
- 9788205554542
- Utgave
- 4. utg.
- Utgivelsesår
- 2021
- Originaltittel
- Kunnskapshåndtering i medisin og helsefag
- Format
- 24 x 16 cm
Medlemmers vurdering
Skriv en vurdering
– Samfunn og helse har alltid vært et komplekst område, og dagens samfunn er på ingen måte noe unntak. Imidlertid er det, på tross av eller på grunn av, store informasjonsmengder, stadig nye funn, stadig nye medisiner, varianter av sykdommer, i økende grad vanskelig å orientere seg. Det er også svært vanskelig å vurdere valdititeten til informasjonen. Denne boken, som handler om såkalt 'evidence-based medicine', foreslår en del gode praksiser, nærmest en metodologi, for hvordan eksperter og andre kan vurdere betydningen av informasjon de studerer, hvordan de kan selv utføre god forskning. Spesielt fokuserer boken på effektvurdering og det å stille de gode spørsmål. Boken er nyttig som eksempel på hvordan kvantitativ forskning kan optimaliseres og gjøres mer valid.