Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern

Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern tar utgangspunkt i omfattende empiri i form av fortellinger fra brukere av psykiske helsetjenester. Dette unike empiriske materialet gir nærhet til å stille utfordrende spørsmål om både kunnskapsgrunnlag, etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern. Les mer

357,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern tar utgangspunkt i omfattende empiri i form av fortellinger fra brukere av psykiske helsetjenester. Dette unike empiriske materialet gir nærhet til å stille utfordrende spørsmål om både kunnskapsgrunnlag, etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern.

Boken tar for seg biologiske og psykososiale forklaringer på psykiske lidelser og pasienters egenopplevelser. Videre drøftes psykose- og depresjonsbehandling og diagnosesystemet. Deretter følger en dypt.pløyende presentasjon av interessemotsetninger og maktkamper i feltet. I de to siste kapitlene anvendes innsiktene i en diskusjon av etikk, menneskerettigheter og fremtidige utfordringer for et mer humant psykisk helsevern. Samlet gir denne boken en grundig og forskningsbelagt fremstilling av et kontroversielt praksisfelt.
Ragnfrid Kogstad er sosiolog og professor i psykisk helsearbeid ved Høgskolen i Innlandet, med doktorgrad fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo, med avhandlingen «Fortellinger fra andre posisjoner». Hun har gjennomført prosjekter knyttet til blant annet recoverybaserte tjenester, miljørettet helsevern, ungdom og marginalisering, brukermedvirkning og selvmordsforebygging. Faglig hovedfokus har vært etikk, menneskerettigheter og ulike veier til ikke-krenkende og humane hjelpetilbud for mennesker som søker hjelp i forbindelse med eksistensielle og psykososiale kriser og problemer.

Detaljer

Forlag
Abstrakt
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
211
ISBN
9788279354055
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv