Meny
Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern - Ragnfrid Kogstad

Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern

Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern tar utgangspunkt i omfattende empiri i form av fortellinger fra brukere av psykiske helsetjenester. Dette unike empiriske materialet gir nærhet til å stille utfordrende spørsmål om både kunnskapsgrunnlag, etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern. Les mer
Vår pris
327,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 327,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern tar utgangspunkt i omfattende empiri i form av fortellinger fra brukere av psykiske helsetjenester. Dette unike empiriske materialet gir nærhet til å stille utfordrende spørsmål om både kunnskapsgrunnlag, etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern.

Boken tar for seg biologiske og psykososiale forklaringer på psykiske lidelser og pasienters egenopplevelser. Videre drøftes psykose- og depresjonsbehandling og diagnosesystemet. Deretter følger en dypt.pløyende presentasjon av interessemotsetninger og maktkamper i feltet. I de to siste kapitlene anvendes innsiktene i en diskusjon av etikk, menneskerettigheter og fremtidige utfordringer for et mer humant psykisk helsevern. Samlet gir denne boken en grundig og forskningsbelagt fremstilling av et kontroversielt praksisfelt.
Ragnfrid Kogstad er sosiolog og professor i psykisk helsearbeid ved Høgskolen i Innlandet, med doktorgrad fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo, med avhandlingen «Fortellinger fra andre posisjoner». Hun har gjennomført prosjekter knyttet til blant annet recoverybaserte tjenester, miljørettet helsevern, ungdom og marginalisering, brukermedvirkning og selvmordsforebygging. Faglig hovedfokus har vært etikk, menneskerettigheter og ulike veier til ikke-krenkende og humane hjelpetilbud for mennesker som søker hjelp i forbindelse med eksistensielle og psykososiale kriser og problemer.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Abstrakt
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 211
ISBN: 9788279354055
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger