Min side Kundeservice Bli medlem

Demokrati og medborgerskap

Fra 1814 til i dag

Demokrati og medborgerskap følger det norske demokratiet fra 1814 og fram til våre dager. Forfatteren foretar en grundig gjennomgang av det norske demokratiets historie, samtidig som han viser hvordan demokratiet, som et system for politisk deltagelse, har fungert - og fungerer i dag - på ulike nivåer i samfunnet. Les mer

449,-
Paperback
Ventes til lager 25.07.2024
Demokrati og medborgerskap følger det norske demokratiet fra 1814 og fram til våre dager. Forfatteren foretar en grundig gjennomgang av det norske demokratiets historie, samtidig som han viser hvordan demokratiet, som et system for politisk deltagelse, har fungert - og fungerer i dag - på ulike nivåer i samfunnet. Boka har følgelig både en historisk og en statsvitenskapelig tilnærming.

Ulike demokratiseringsprosesser og skiftende spilleregler for politisk innflytelse og påvirkning utgjør en overordnet ramme for framstillingen. Hvilke personer og institusjoner bør ha mest å si i det norske demokratiet? Hva er legitime krav og interesser for ulike grupper i samfunnet? Og hva slags ord og handlinger er akseptable når borgerne søker å påvirke myndighetene? Forfatteren viser hvordan svarene på disse spørsmålene er avhengig av så vel historisk kontekst som politisk ståsted. Det samme gjelder holdninger til nasjonal selvstyrerett, synet på overnasjonale organisasjoner som EU, og hvordan vi skal møte trusler mot det norske demokratiet, f.eks. politisk ekstremisme og terror.

Demokrati og medborgerskap henvender seg til studenter og forskere innenfor historie, statsvitenskap og lærerutdanningene, og til journalister, politiske beslutningstakere og andre som er opptatt av det norske demokratiet i fortid og nåtid.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
ISBN
9788202658557
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Demokrati og medborgerskap
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Demokrati og medborgerskap:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Homer
Ny!

Homer

Øivind Andersen
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv