Min side Kundeservice Bli medlem

Ei verd bygd på islam

oversikt over Midtaustens historie

Dagens samfunn i Midtausten byggjer på ei fjorten hundre år gammal historie og på ein religion med røter på den arabiske halvøya. I dette oversiktsverket følgjer vi denne historia frå profeten Muhammeds tid og fram til i dag. Les mer

489,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Dagens samfunn i Midtausten byggjer på ei fjorten hundre år gammal historie og på ein religion med røter på den arabiske halvøya. I dette oversiktsverket følgjer vi denne historia frå profeten Muhammeds tid og fram til i dag.

I framstillinga er det lagt vekt på at forholdet mellom religion og politikk har endra seg opp gjennom historia. Vi kan følgje ei linje frå politiske og religiøse stridar i mellomalderen til politisk fornying under det osmanske riket og oppblomstring av arabisk nasjonalisme på slutten av 1800-talet. Med oppløysinga av det europeiske koloniveldet på 1900-talet oppstod dagens statar, der islam kom til å setje sitt preg på politikken på ulikt vis.

I nyare tid har «Den arabiske våren» ført til store endringar i Midtausten, med samanbrot i fleire land, medan politisk islam har fått breiare plass i andre. I den nye utgåva blir denne utviklinga sett inn i ein historisk samanheng.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
301
ISBN
9788252193848
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Ei verd bygd på islam
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ei verd bygd på islam:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dammyr

Victoria Kielland
Innbundet 
280,-
 

Dam

Claire-Louise Bennett
Innbundet 
363,- 399,-
 

Anne

Paal-Helge Haugen
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv