Min side Kundeservice Bli medlem

Israel

historie, politikk og samfunn

«Her er boka for dem som vil vite mer om den jødiske statens historie, liv og lære. [...] Bidrar til mer forståelse av det som foregår i en av Midtøstens store heksegryter.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Israel – historie, politikk og samfunn gir en tankevekkende innføring i israelsk samfunnsliv og tar blant annet for seg Israels politiske og juridiske system, innvandringen, det etniske mangfoldet, religionens rolle, debatten om landets jødiske karakter, de omstridte bosettingene, krigene, økonomien, militærets rolle og forholdet til omverdenen. Les mer

499,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Israel – historie, politikk og samfunn gir en tankevekkende innføring i israelsk samfunnsliv og tar blant annet for seg Israels politiske og juridiske system, innvandringen, det etniske mangfoldet, religionens rolle, debatten om landets jødiske karakter, de omstridte bosettingene, krigene, økonomien, militærets rolle og forholdet til omverdenen. Boka ble utgitt i 2018.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Språk
Bokmål
ISBN
9788202831028
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Israel - Historie, politikk og samfunn

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«Her er boka for dem som vil vite mer om den jødiske statens historie, liv og lære. [...] Bidrar til mer forståelse av det som foregår i en av Midtøstens store heksegryter.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«... en faglig sterk og innholdsrik monografi [...] Boken er både velskrevet og rik på illustrasjoner, noe som gjør det tematisk brede innholdet lettere å fordøye. Heian-Engdals detaljrike fremstilling er imponerende, og vitner om at det ligger mye arbeid bak. Til tross for at boken ikke er kronologisk oppbygd, er det en naturlig overgang mellom de ulike kapitlene. [...] et viktig bidrag til litteratur som tar sikte på å øke vår forståelse av konflikten som sådan.»

Henriette Ullavik Erstad, Internasjonal Politikk 1/2019

«Dette er ei bok som kan verke informerande og meiningskorrigerande for dei fleste av oss. Metoden har den intellektuelle sitt særmerke, det å stille ulike, til dels motstridande bilete og informasjon ved sida av kvarandre. [...] ei bok som kan lesast av folk med ulike fordommar og forkunnskap.»

Oddgeir Osland, Forskerforum 3/2018

«Heian-Engdal har skrevet en interessant bok, som man kan lære mye av.»

Per E. Hem, Morgenbladet

«Marte Heian-Engdal har skrive ei lett tilgjengeleg og oversiktleg historiebok om staten Israel, som fyller sytti år no i 2018. På snautt 200 sider får ho plass til imponerande mange trekk og aspekt ved både den israelske staten og det israelske samfunnet. Boka er flott illustrert med godt over 40 fotografi, kart og tabellar som løftar boka og bidrar til å gjere stoffet meir levande.»

Magnus Halsnes, Babylon 1/2018

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Israel:

Jerusalem

Simon Sebag Montefiore
Nedlastbar lydbok 
599,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv