Israel

historie, politikk og samfunn

«Her er boka for dem som vil vite mer om den jødiske statens historie, liv og lære. [...] Bidrar til mer forståelse av det som foregår i en av Midtøstens store heksegryter.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Denne boka gir en tankevekkende innføring i israelsk samfunnsliv og tar blant annet for seg Israels politiske og juridiske system, innvandringen, det etniske mangfoldet, religionens rolle, debatten om landets jødiske karakter, de omstridte bosettingene, krigene, økonomien, militærets rolle og forholdet til omverdenen. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Israel er et normalt land som ikke er normalt» hevdet den israelske høyesterettsdommeren Elyakim Rubinstein. Israel har vært i kontinuerlig konflikt i 70 år og innførte en nasjonal unntakstilstand - som fortsatt gjelder - da staten ble opprettet i 1948. Like fullt er konflikt bare én del av Israels historie. Hva vet vi egentlig om alt det som beveger seg under overflaten? Hva kjennetegner og preger de ulike delene av det israelske samfunnet? Er den israelske befolkningen så enhetlig og samstemt som nyhetsformidlingen kan gi inntrykk av? Hvordan preger landets turbulente historie politikken og samfunnsutviklingen i dag? 

Israel. Historie, politikk og samfunn gir en tankevekkende innføring i israelsk samfunnsliv og tar blant annet for seg Israels politiske og juridiske system, innvandringen, det etniske mangfoldet, religionens rolle, debatten om landets jødiske karakter, de omstridte bosettingene, krigene, økonomien, militærets rolle og forholdet til omverdenen. 

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
262
ISBN
9788202515775
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Israel
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Her er boka for dem som vil vite mer om den jødiske statens historie, liv og lære. [...] Bidrar til mer forståelse av det som foregår i en av Midtøstens store heksegryter.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Nøkternt, saklig og oversiktlig om Israel og Palestina [...] Hvilken målgruppe henvender boka seg til? Hun sier selv bare at ambisjonen har vært å skrive en bok hun «.. selv har lett etter, men ikke funnet i den norske faglitteraturen». Selv er jeg ikke i tvil, forfatteren har funnet den også på vegne av et bredt publikum, herunder også studenter og praktikere innenfor organisasjonsliv, utviklings- og utenrikspolitikken.»

Tor Erik Gjerde, Bistandsaktuelt

«Marte Heian-Engdal har skrive ei lett tilgjengeleg og oversiktleg historiebok om staten Israel, som fyller sytti år no i 2018. På snautt 200 sider får ho plass til imponerande mange trekk og aspekt ved både den israelske staten og det israelske samfunnet. Boka er flott illustrert med godt over 40 fotografi, kart og tabellar som løftar boka og bidrar til å gjere stoffet meir levande.»

Magnus Halsnes, Babylon 1/2018

«Dette er ei bok som kan verke informerande og meiningskorrigerande for dei fleste av oss. Metoden har den intellektuelle sitt særmerke, det å stille ulike, til dels motstridande bilete og informasjon ved sida av kvarandre. [...] ei bok som kan lesast av folk med ulike fordommar og forkunnskap.»

Oddgeir Osland, Forskerforum 3/2018

«... en faglig sterk og innholdsrik monografi [...] Boken er både velskrevet og rik på illustrasjoner, noe som gjør det tematisk brede innholdet lettere å fordøye. Heian-Engdals detaljrike fremstilling er imponerende, og vitner om at det ligger mye arbeid bak. Til tross for at boken ikke er kronologisk oppbygd, er det en naturlig overgang mellom de ulike kapitlene. [...] et viktig bidrag til litteratur som tar sikte på å øke vår forståelse av konflikten som sådan.»

Henriette Ullavik Erstad, Internasjonal Politikk 1/2019

«Heian-Engdal har skrevet en interessant bok, som man kan lære mye av.»

Per E. Hem, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Israel:

Jerusalem

Simon Sebag Montefiore
Nedlastbar lydbok 
599,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Polen

Ingrid Brekke
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv