Landet som lovet alt

min israelske reise

"Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde storøyd i farmors Bibel. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde storøyd i farmors Bibel. Snart fant jeg ut at indianerne levde i reservater, mens jødene, de hadde sitt eget land. Dit ville jeg dra bare jeg ble stor nok."


Da Sidsel Wold var 19 år reiste hun ut og bodde på kibbutz i Israel. Hun forelsket seg i landet og folket og ville selv konvertere til jødedommen. Tilbake i Oslo arbeidet hun i flere år for å få frem Israels side i konflikten, men gradvis ble det vanskeligere å forsvare statens handlinger. Landet utviklet seg til å bli noe helt annet enn det de idealistiske sionistene og pionerene hadde drømt om før 1948. I dag styres Israel av politikere fra høyresiden - religiøse og nasjonalistiske partier som ikke har vilje eller evne til å forhandle om fred med palestinerne.

Landet som lovet alt handler om Israels historie og tar for seg statens indre problemer og utfordringer. Boken er også Wolds personlige beretning om sine erfaringer og møter med mennesker som forandret henne - en personlig reise fra kibbutzen til et liv som korrespondent i Midt-Østen.

Sidsel Wold (f. 1959) er forfatter og journalist i NRK med lang erfaring fra Midt-Østen generelt og Israel spesielt, hvor hun har bodd i flere år. Hun har mottatt Ossietzky-prisen for sitt arbeid.

Medlemsvurdering:
Veldig bra skrevet av en som kjenner Israel godt fra innsiden. Anbefales

Kuldeep Sarao

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
311
ISBN
9788243009479
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Landet som lovet alt
Format
23 x 16 cm
Nr
8078947

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

K
Kuldeep Sarao – 28.05.2024

– Veldig bra skrevet av en som kjenner Israel godt fra innsiden. Anbefales

Oppdag mer

Bøker som ligner på Landet som lovet alt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Atlas
169,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv