Meny
 
Den første sten - Carsten Jensen

Den første sten

; Håvard Syvertsen (Oversetter)

«Først og fremst er «Den første sten» en mektig og overrumplende roman som stiller det grunnleggende spørsmålet: Hva gjør krig med oss? Hvilken mentalitet utvikler et menneske som lever i konstant livsfare, omgitt av forræderi og med vissheten om kommende katastrofe som eneste lojale følgesvenn?»

, Adressa Terningkast 6
Carsten Jensen er tilbake med en internasjonal begi.venhet av en fortelling. For snart 20 år siden slo han gjennom med reiseskildringen Jeg har sett verden begyn.ne. For snart 10 år siden gjenoppfant han seg selv som forfatter med sjøfartsromanen Vi, de druknede. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Carsten Jensen er tilbake med en internasjonal begi.venhet av en fortelling. For snart 20 år siden slo han gjennom med reiseskildringen Jeg har sett verden begyn.ne. For snart 10 år siden gjenoppfant han seg selv som forfatter med sjøfartsromanen Vi, de druknede. Nå er han tilbake med Den første sten - en storslått, klassisk roman om krigens vesen, fortalt som en moderne thriller.

Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktva.kuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opple.ver, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de leven.de. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av soldatene sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?

Den første sten er et intenst drama av bibelske dimensjo.ner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stam.mejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn. Med Den første sten har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske le.sere har fått en oppslukende thriller mettet med mening.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Fartein Horgar, Adressa
Terningkast 6 Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Terningkast 6 Lasse Horne Kjældgaard, Politiken
Terningkast 6 Berlingske Tidende
Terningkast 6 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 6 Tarald Aano, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Fredrik Wandrup, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 607
ISBN: 9788232801305
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Den første sten
Format: 20 x 14 cm
Nr: 8126968
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Først og fremst er «Den første sten» en mektig og overrumplende roman som stiller det grunnleggende spørsmålet: Hva gjør krig med oss? Hvilken mentalitet utvikler et menneske som lever i konstant livsfare, omgitt av forræderi og med vissheten om kommende katastrofe som eneste lojale følgesvenn?»

, Adressa Terningkast 6

«En kunne trodd at 630 sider er i meste laget for en roman, men denne er av en slik karakter at en blir glad for hver eneste en av dem.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«Den første sten [er] et mesterlig litterært og humanistisk presisjonsangrep.»

, Politiken Terningkast 6

«En kraftprestasjon.»

Berlingske Tidende Terningkast 6

«Sjokkerende sterkt fra Afghanistan»

, VG Terningkast 6

«Carsten Jensen har skrevet en mektig og imponerende roman om Afghanistan.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Dette er en antikrigsroman der budskapet er at krigen eter sjelen, at et ja til krig er et nei til humanistiske idealer. (...) Den første sten er en stor triumf for romanforfatteren Carsten Jensen.»

, Dagbladet Terningkast 5