200 frontkjempere forteller

«No platforming» er ikke noe nytt fenomen. Det har frontkjemperne opplevd resten av livet. Her kommer 200 av dem for første gang usensurert til orde. Det de forteller, kan forklare hvorfor mange ikke har ønsket at deres synspunkt og opplevelser skulle bli kjent. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«No platforming» er ikke noe nytt fenomen. Det har frontkjemperne opplevd resten av livet. Her kommer 200 av dem for første gang usensurert til orde. Det de forteller, kan forklare hvorfor mange ikke har ønsket at deres synspunkt og opplevelser skulle bli kjent.
Her forteller de om sin bakgrunn, utdannelse og yrkesliv før og etter fronttjenesten, hva de opplevde under Norges krig våren 1940 og deres reaksjon på det. De forteller om hvorfor de meldte seg, fronttjenesten og om forholdet til medsoldater av mange nasjoner, sivilbefolkningen og soldatene de kjempet imot.

De forteller også om erfaringer ved arrestasjon og fangeleire både i Øst- og Vest-Europa og i Norge. De forteller om sitt møte med norsk rettsvesen, Norges Røde Kors, Kirken og samfunnet for øvrig. Mange forteller også om sitt forhold til egen familie på motsatt side.
De forteller også om og i hvilken grad det ble forsoning i Norge etter Andre Verdenskrig.
Her er også frontkjemperes reaksjoner på anklager om krigsforbrytelser.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
398
ISBN
9788230023891
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
200 frontkjempere forteller
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på 200 frontkjempere forteller:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv