Min side Kundeservice Bli medlem

Angrepet

Ukraina-krigen og historiens tilbakekomst

Til tross for gjentatte advarsler fra Vesten sjokkerte Russland hele verden med invasjonen av Ukraina i februar 2022. Hvorfor startet Putin krigen - og hvorfor har den utspilt seg på tidligere utenkelige måter? Ukrainerne har stått imot et overlegent russisk militære. Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Til tross for gjentatte advarsler fra Vesten sjokkerte Russland hele verden med invasjonen av Ukraina i februar 2022. Hvorfor startet Putin krigen - og hvorfor har den utspilt seg på tidligere utenkelige måter? Ukrainerne har stått imot et overlegent russisk militære. Europa har styrket seg i kampen mot en felles fiende, mens Russland blir stadig mer isolert.

Harvard-professor Serhii Plokhy tar for seg krigen, bakgrunnen, forløpet og de mulige konsekvensene. Selv om krigen begynte åtte år før fullskalaangrepet i 2022, da russerne inntok Krim i 2014, kan røttene til konflikten spores enda lengre tilbake, til post-sovjetiske spenninger og tsardømmets kollaps på begynnelsen av forrige århundre. Ved å gi en bred historisk kontekst og undersøke sentrale ideer i ukrainsk og russisk kultur, avslører Plokhy at den nye kalde krigen var forutsigbar, selv om den ikke var nødvendig.

Ukraina har vært sentral i Russlands idé om seg selv, selv om ukrainerne har fulgt en annen vei enn russerne. I dagens internasjonale klima, som igjen er preget av atomvåpen-trusselen, oppløsning av den internasjonale orden og en oppblomstring av populistisk nasjonalisme, er Ukraina nå mer enn noen gang den mest ustabile bruddlinjen mellom det autoritære og det demokratiske Europa.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788243012516
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Angrepet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Kjetil Bevanger
Paperback 
254,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv