Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Russland kriger

når nåtiden møter fortiden

«For meg var det livet om å gjøre, at ingen skulle få isolere Russland fra Vesten», skrev Boris Jeltsin i sin selvbiografi President-maraton i 2001. Krigen som Russland fører mot Ukraina har isolert Russland mer enn på noe tidspunkt siden midten av 1500-tallet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«For meg var det livet om å gjøre, at ingen skulle få isolere Russland fra Vesten», skrev Boris Jeltsin i sin selvbiografi President-maraton i 2001. Krigen som Russland fører mot Ukraina har isolert Russland mer enn på noe tidspunkt siden midten av 1500-tallet.

Russland kriger handler om russisk krigføring både i dag og tidligere, og spesielt under andre verdenskrig. Boken avkler russiske forsøk på å skape paralleller mellom Russlands rolle under andre verdenskrig og dagens krigføring i Ukraina, blant annet gjennom en diskusjon rundt sovjetmilitærets avhengighet av våpenhjelp fra USA under siste verdenskrig. Her beskrives Russlands massive brudd på nyere, internasjonal rett. Forutsetningene for en mulig regimeendring i Kreml vurderes i lys av historiske erfaringsbaserte eksempler, som viser hvordan våpenrasling i sovjetstaten tidligere har ført til regimeendring.

Nordmannen Ole Didrik Lærum presenteres som de amerikanske og britiske våpensmedenes «kusk» under andre verdenskrig, da han som sjefingeniør på den transiranske jernbanen sikret at våpnene kom frem i tide, først til slaget ved Stalingrad og så til krigens største panserslag ved Kursk i juli 1943. Lærum lanseres også som en nøkkelbrikke i forholdet mellom Norge og Sovjetunionen på tampen av den andre verdenskrig.

Hans-Wilhelm Steinfeld (f. 1951) er historiker med fordypning i Stalin-tidens terror. Han er tidligere NRK-korrespondent i Moskva hvor han har bodd i 20 år til sammen i fire perioder mellom 1980 og 2014. Steinfeld er forfatter av 13 bøker og en lang rekke artikler.

Detaljer

Forlag
Orkana
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
206
ISBN
9788281045293
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

G
Guma – 10.01.2023

– Midt på treet

Oppdag mer

Bøker som ligner på Russland kriger:

Angrepet
Ny!

Angrepet

Serhii Plokhy
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Putin

Hans Wilhelm Steinfeld
Paperback 
229,-

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Borte

Lisa Gardner
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv