Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Karl Ludvig Reichelt

misjonær mellom øst og vest

Den norske misjonæren Karl Ludvig Reichelt (1877-1952) dro til Kina med et brennende kall om å frelse buddhister. Han besøkte klostrene, lyttet til munkene og oppdaget et dypt åndelig slektskap. Møtet med buddhismen endret ham. Les mer

449,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Den norske misjonæren Karl Ludvig Reichelt (1877-1952) dro til Kina med et brennende kall om å frelse buddhister. Han besøkte klostrene, lyttet til munkene og oppdaget et dypt åndelig slektskap. Møtet med buddhismen endret ham.

Reichelt kom til et Kina i omveltning, med borgerkriger og revolusjoner. Han opplevde både gjestfrihet og brutal avvisning, og flere ganger måtte han flykte for livet fra fremmedfiendtlige opprørere. Likevel ble Kina hans andre hjemland og dialogen hans viktigste redskap. Hans åpenhet for «de andre» var banebrytende og kontroversiell. Han fikk en særegen posisjon mellom øst og vest og ble en sentral formidler av religion og kultur - begge veier.

Reichelt kom fra et Norge som var preget av kirkestrid og uforsonlige brytninger mellom liberale og konservative. Arbeidet hans ble møtt med begeistring og motstand. I Norge ble han hardt angrepet i konservative miljøer, og måtte til slutt forlate Det Norske Misjonsselskap. Etter bruddet startet han Buddhistmisjonen som egen organisasjon, nå Areopagos.

Forfatter Notto R. Thelle kjenner historien fra innsiden. Hans far var Reichelts nærmeste medarbeider fra arbeidet med kinesiske buddhister begynte i Nanjing i 1922, til Reichelts død. Som teolog, religionshistoriker og Østen-kjenner har Thelle den nødvendige kompetanse og distanse til å beskrive de mange spenningene i Reichelts liv.

Hvordan kunne en pietistisk misjonær som reiste ut for å omvende, selv bli omvendt? Dette er fortellingen om hvordan det skjedde, og hva arven etter Reichelt består i.

Detaljer

Forlag
Verbum
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
607
ISBN
9788254314562
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Karl Ludvig Reichelt
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Karl Ludvig Reichelt:

Kallet

Unni Thorsen
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

7 menn

Eric Metaxas
Innbundet 
271,- 298,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv