Ondskapens filosofi

"Ondskapens filosofi" er en filosofisk undersøkelse av fenomenet ondskap. Lars Fr. H. Svendsen benytter seg av tekster fra en rekke fag i tillegg til skjønnlitteratur, billedkunst, film og musikk i sin undersøkelse. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Ondskapens filosofi" er en filosofisk undersøkelse av fenomenet ondskap. Lars Fr. H. Svendsen benytter seg av tekster fra en rekke fag i tillegg til skjønnlitteratur, billedkunst, film og musikk i sin undersøkelse.
Boken er delt i tre. Første del handler om ondskapens teologi/filosofi: Hva er ondskapens vesen? Hva har filosofer og teologer tenkt om ondskap fra antikken og fram til i dag? Den andre delen tar for seg ondskapens antropologi. Her forsøker Svendsen bl.a. å avdekke en rekke myter om ondskap, for eksempel den at det er sammenheng mellom lav selvfølelse og onde handlinger. Hva kjennetegner ondskapen i det moderne og postmoderne samfunn? Den tredje delen, kalt "ondskapens problem" handler om de mer praktiske sidene ved problemet ondskap, og herunder etikk. Hvilke utfordringer gir ondskapen oss som handlende mennesker?

I denne reviderte andreutgaven har forfatteren nyskrevet noen deler og oppdatert med aktuelle eksempler, bl.a. blir hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya den 22. juli 2011 behandlet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
282
ISBN
9788215021379
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Ondskapens filosofi
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ondskapens filosofi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv