Min side Kundeservice Bli medlem

304 dager

roman

«For en enorm innsikt forfatteren har!»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

I mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna.

Gjennom 304 fragmenter fortelles to fortellinger: Nicholas går til krig fordi han vil være med på å gjøre verden til et bedre sted, men ender med å få livet sitt revet i småbiter. Arman er tre år gammel da Sovjet invaderer Afghanistan. Som voksen skal han slutte seg til Taliban for å beskytte landet sitt - blant annet mot norske soldater.

304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume, og forsøke å overleve freden.

«For en enorm innsikt forfatteren har! Simon Stranger har skrevet en imponerende sterk roman om krigen i Afghanistan og en krigsveterans posttraumatiske opplevelser. Måten det fremstilles på gjør inntrykk og skaper innsikt.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen (Terningkast 6)

«Hjerteskjærende. Det er jo ingenting å si på bokas aktualitet, for å si det forsiktig. I tillegg er prosjektet vellykket litterært. Han forteller med språklig innlevelse om krigens ofre både på makro- og mikroplanet. En viktig utgivelse.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

«304 dager balanserer mellom det faktiske og fiktive på en måte som gjør romanen like leseverdig som relevant.» Leif Gjerstad, Bok365 (Terningkast 5)

«Simon Stranger er en spennende og modig forfatter. Han gyver i sin nye roman løs på Afghanistan og har med stor innlevelse skildret hva krig kan gjøre med mennesker.» Guri Hjeltnes, VG

«... Stranger skal ha honnør for å ville løfte frem hva krig kan koste den enkelte.» Live Lundh, Morgenbladet

Medlemsvurdering:
Velskrevet og underholdende lærerik. Anbefales på det sterkeste.

Bjørnar Aaslund

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
435
ISBN
9788203392535
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«For en enorm innsikt forfatteren har!»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Hjerteskjærende | Simon Strangers roman fra Afghanistan gir et rystende innblikk i soldatliv som blir ødelagt for all ettertid.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«På livet løs! | Simon Stranger er en spennende og modig forfatter. Han gyver i sin nye roman løs på Afghanistan og har med stor innlevelse skildret hva krig kan gjøre med mennesker.»

Guri Hjeltnes, VG

«304 dager oppleves som en bok som klarer å kombinere leselyst med relevans.»

Leif Gjerstad, BOK365

«... Stranger skal ha honnør for å ville løfte frem hva krig kan koste den enkelte.»

Live Lundh, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

A
AnnE G. – 13.07.2023

– Sterk leseopplevelse!

B
Bjørnar Aaslund – 02.04.2023

– Velskrevet og underholdende lærerik. Anbefales på det sterkeste.

T
Thea – 06.02.2023

– Anbefales!

B
Berit – 31.05.2022

– Afghanistan -det forbannede land "alle" ser ut til å ville redde fra kriger - ved å krige. Men få kommer lykkelig ut av en krig, og resultatet blir aldri det paradiset opprørere drømte om. Alt dette og mye mer får Stranger med seg i denne romanen, nesten helt sann fra en ekte virkelighet. Anbefales!

K
Kjersti Meyer – 11.01.2022

– Som alltid fra Simon Stranger, god bok.

H
Hans Faye-Schjøll – 11.01.2022

– Skrevet på en måte som gjør det klart at her er det snakk om to verdener som kanskje aldri kan møtes i forståelse

G
Gunn Nøstdal – 11.01.2022

– En bok til ettertanke.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 05.10.2021

– Den tidligere Afghanistan-soldaten Nichlas Dreyer overlevde krigen, men problemene oppsto da han kom hjem. Som så mange andre opplevde han at ettervirkningene etter oppholdet i Afghanistan var vel så tunge å bære som det å fysisk være til stede i Afghanistan. Han hadde på et tidspunkt bestemt seg for å ta sitt eget liv, men moren hans fikk ham til å utsette det til etter jul. Nå har de 304 dagene blitt til over 2000 dager og i mellomtiden har han truffet Simon Stranger som til vår alles glede svarte ja på spørsmålet om å skrive Nichlas’ fortelling. Det faktum at det er flere norske soldater som har tatt livet sitt etter fullført tjeneste enn det er soldater som har blitt drept under krigshandlinger understreker betydningen av å ikke bare klare seg gjennom krigen, men å også overleve freden.

Oppdag mer

Bøker som ligner på 304 dager:

Moria

Katrin Glatz Brubakk
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jakten
Ny!

Jakten

Bernard Minier
Paperback 
229,-
Hitra
Ny!

Hitra

Samuel Bjørk
Paperback 
199,-

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Paperback 
199,-

1968

Jan Guillou
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv