Min side Kundeservice Bli medlem

Nordmenn i krig

1850 - 2019

Over hele verden har nordmenn deltatt i kriger - helt siden vikingtiden og korstogene. Enten på vegne av den norske staten eller for andre land og opprørsgrupper. Slik har det også vært fra 1850 til våre dager. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Over hele verden har nordmenn deltatt i kriger - helt siden vikingtiden og korstogene. Enten på vegne av den norske staten eller for andre land og opprørsgrupper. Slik har det også vært fra 1850 til våre dager. Denne boken forteller om ulike konflikter og om mange nordmenn som med ulik begrunnelse på vegne av andre enn den norske staten, har valgt å delta i konfliktene. Idealisme, eventyrlyst, skjebnens spill og penger har vært de medvirkende årsakene. Flere av disse møtte døden på slagmarken i et fremmed land. Andre overlevde og fikk et normalt liv etterpå. Bli med til slagmarkene under første og andre verdenskrig, til Afrika, Sør-Amerika, Koreakrigen, Vietnamkrigen, Balkan og Midt-Østen. Forfatteren er kaptein i Forsvaret.
«Gud hjelpe hver en stakkar som kommer krigen nær». (Henry Olsen fra Skien. Han vervet seg til den australske hæren og var med på slaget om El Alamein i Egypt i 1942).

Detaljer

Forlag
Historie & kultur
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
415
ISBN
9788283230253
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Nordmenn i krig
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nordmenn i krig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv