Meny
2666 - Roberto Bolaño

2666

; Kristina Solum (Oversetter)

«En sjelden gang utkommer det en bok som forandrer litteraturhistorien. Roberto Bolaños siste roman gir bud om at det ved inngangen til det 21. århundre fremdeles er mulig å fornye romanen og skrive et dønn originalt verk relevant for vår tid.»

, VG Terningkast 6
Roberto Bolaño er «vår tids Gabriel García Márquez» (The Washington Post) og 2666 regnes som hans hovedverk. Dette mesterverket fikk blant annet den amerikanske kritikerprisen og er en stor, mangslungen roman i fem deler, ulikt alt annet du har lest. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Roberto Bolaño er «vår tids Gabriel García Márquez» (The Washington Post) og 2666 regnes som hans hovedverk. Dette mesterverket fikk blant annet den amerikanske kritikerprisen og er en stor, mangslungen roman i fem deler, ulikt alt annet du har lest.

En kvinne og tre menn på den samme jakten etter den tilbaketrukne, mystiske forfatteren Benno von Archimboldi.

En professor som forsøker å beskytte sin datter mot verdens ondskap.

En journalist som istedenfor å rapportere fra en boksekamp selv ser døden i hvitøyet.

En by i Mexico tynget av en voldsbølge der hundrevis av kvinner forsvinner.

Og den eiendommelige prøyssiske gutten som gjennom krigen formes til den han skal bli.

Med denne posthumt utgitte romanen som har blitt en sensasjon over hele verden, regnes Roberto Bolaño som en av vår tids viktigste forfattere.

«Bolaños mesterverk» (The New York Review of Books).
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 943
ISBN: 9788202395469
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: 2666
Format: 23 x 16 cm
Bastianprisen. Voksen 2016
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En sjelden gang utkommer det en bok som forandrer litteraturhistorien. Roberto Bolaños siste roman gir bud om at det ved inngangen til det 21. århundre fremdeles er mulig å fornye romanen og skrive et dønn originalt verk relevant for vår tid.»

, VG Terningkast 6

«Chileneren Roberto Bolaños siste etterlatte roman er likevel så massiv at man lurer på om det trengs brekkjern og spett for å få jekket den opp. Helt feil. Fortellerstemmen er fra første stund fengende, nesten jovial, men aldri uten brodd (...) en roman utenom det vanlige, men samtidig uanstrengt livaktig.»

, Dagens Næringsliv

«Samtidig som romanen formidler en enorm fortellerglede og evne til språklig variasjon, framstår Bolaño som klassisk poeta doctus med satirisk snert i tidsskildringen og en Jan Kjærstad-aktig glede av uavlatelig å referere til kunstnere han har latt seg inspirere av, som Jorge Luis Borges og David Lynch.»

, Stavanger Aftenblad

«950 siders mesterverk fra Latin- Amerikas store litterære rebell, i imponerende norsk oversettelse.»

, Dagsavisen og Rogalands Avis

«Bolaño fletter europeisk idéhistorie, antikke myter, freudiansk psykologi, religion og nåtidig barbari sammen, med stort overskudd og eleganse. Han skildrervirkeligheten som en drøm, og gjør drømmeverdenen virkelig. Han er suveren i disse passasjene som er både elegant essayistikk og stor skjønnlitteratur på samme tid (...)Store deler av romanen er så godt skrevet at jeg veksler mellom å klype meg i armen, og bli sittende med intens måping.»

, Vårt Land

«2666 er eit meisterleg, uforsonleg og umisteleg monsterverk; det er ein vond og valdeleg roman; ein roman som glid rett inn i vår tid.»

, Ny Tid

«2666 er en voldsom bok, den er komisk, rabulistisk, vond å lese, tragisk, men også humanistisk»

, Morgenbladet

«Opp fra de 933 boksidene stiger scener og dialoger, latter og gråt, fortellinger og myter, fakta og fantasi; knyttet til 60-70 navngitte personer, mens et bilde av en verden ioppløsning bobler som et fryktelig heksebrygg under handlingen.»

, Dagbladet