Min side Kundeservice Bli medlem

A Clockwork Orange

A vicious fifteen-year-old droog is the central character of this 1963 classic. In Anthony Burgess's nightmare vision of the future, where the criminals take over after dark, the story is told by the central character, Alex, who talks in a brutal invented slang that brilliantly renders his and his friends' social pathology. Les mer

218,-
Paperback
Sendes innen 21 dager

Logg inn for å se din bonus

A vicious fifteen-year-old droog is the central character of this 1963 classic. In Anthony Burgess's nightmare vision of the future, where the criminals take over after dark, the story is told by the central character, Alex, who talks in a brutal invented slang that brilliantly renders his and his friends' social pathology. A Clockwork Orange is a frightening fable about good and evil, and the meaning of human freedom. When the state undertakes to reform Alex to "redeem" him, the novel asks, "At what cost?" This edition includes the controversial last chapter not published in the first edition and Burgess's introduction "A Clockwork Orange Resucked."

Detaljer

Forlag
WW Norton & Co
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
240
ISBN
9780393312836
Utgivelsesår
2001
Format
21 x 14 cm
Serie
Norton Paperback Fiction

Om forfatteren

Anthony Burgess (1917-1993) is the author of many works, including The Wanting Seed, Nothing Like the Sun, and Re Joyce. A Clockwork Orange is one of the "100 best novels" of both Time magazine and Modern Library and is on David Bowie's Book List.

Medlemmers vurdering

S
S – 06.08.2008

– Denne boken er et voldsomt og ekstremt studie av menneskelig atferd, med et språk som er velskrevet, skildringene sterke og grusomme. Første del av boken handler om en gjeng, drevet av kjedsomhet til å gjøre grusomme ting, blant annet voldtekter, som gjør at hovedpersonen Alex blir sendt i fengsel. Neste del av boken følger hans opphold i fengselet, og de ekstreme teknikkene som blir brukt mot ham der. I siste del møtes gjengen igjen, der de andre i gjengen har blitt en normal og etablert del av samfunnet. Skildringene av voldsomme hendelser er både syke og skremmende, men gir også et betenkelig bilde av menneskets tanker og handlinger, der man alltid sitter skremt og sjokkert tilbake. En sterk og skremmende leseopplevelse som burde eies i boksamlingen!

S
Simen The Vampire – 24.08.2005

– Uansett hvem jeg spurte, sa de med en gang at denne boka var mer suveren enn filmen. Jeg er en av de som virkelig er et stort fan av filmen, og har sett den gang på gang. Når jeg endelig begynte på boka, skal jeg ikke si jeg ble noe særlig fornøyd.. For det første er boka ikke noe bra skrevet, og for det andre er den litt kjedelig. Det som mangler er liksom alle de perverse detaljene i filmen som gjør den så ekkel. Allikevel syntes jeg at boka er en av de beste bøkene til å kritisere akkurat det den gjør; sammfunnet i dag.. Men uansett hva som skjer, anbefaler jeg dere heller å se filmen med samme navn som er regissert av geniet Stanley Kubrick!

M
Momma – 25.10.2004

– Alex driver en bande med hensynsløse voldelige ungdommer. Da Alex en dag klatrer inn et vindu for å åpne døra på et hus fra innsiden, kommer han med et uhell til å drepe eieren. Han blir tatt av politiet, og får langt fengselsstraff. I løpet av sin tid i fengsel går han med på et forsøk for å senke dommen. Dette er nok ganske sikkert den beste satire boka jeg har lest. Det eneste som er litt dumt med den er at store deler av orda som er brukt er russiske. Det gjør at noe av boka er litt uforståelig. Men ellers er det et mesterverk av en samfunnskritikk. Den er både morsom og dramatisk. Ikke gå glipp av dette mesterverket!!

S
Simen The Vampire – 18.10.2004

– Alex driver en bande som utførerer vold intet vanlig menneske kan tenke seg engang. Da Alex en gang bryter seg inn i et hus, og det eldre kvinnemenneske som eier huset dør, blir Alex tatt av politiet. Han går etter lang tid i fengsel, med på et prosjekt som går ut på å vise han vold og kino for å omdanne han. Alex hater hvert minutt av hver film, men slippes tilslutt ut som en fri mann. Men kan han takle omverdenen? Personlig syntes jeg filmatiseringen av denne boka er mye bedre, men boka er absolutt verd å lese. Den er skrevet med et rart språk med mage russiske ord blant annet, noe som gjør den litt uvandt. En ting boka skal ha takk for er det at den fikk meg til å forstå tittelen, noe jeg ikke gjorde da jeg så filmen. Den er ellers ganske lett å lese, og går fort unna. Den er i alle fall den beste satiere boka jeg har lest!

Oppdag mer

Bøker som ligner på A Clockwork Orange:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stargate

Ingvild H. Rishøi
Innbundet 
308,- 339,-
 

Slam

Nick Hornby
Paperback 
131,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv