BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Barnepiken

"Dette er en av de beste bøkene jeg har lest så langt i 2010. Engasjerende, velskrevet og rørende. Barnepiken vil nok finne veien til mange hjem og glede mange lesere i sommer, tipper jeg. "

Tone Lilleenget By, Bokstaver.no

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser.

22 år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge sin mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres.

Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik - en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202365219
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The help

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Dette er en av de beste bøkene jeg har lest så langt i 2010. Engasjerende, velskrevet og rørende. Barnepiken vil nok finne veien til mange hjem og glede mange lesere i sommer, tipper jeg. "

Tone Lilleenget By, Bokstaver.no

"Jeg har mange krav til en god bok. Stemning og språk er det viktigste, men den skal også ha et budskap, og boken skal helst leve i deg lenge etter at du har lest siste side. Denne boken har alle kv litetene."

Liv Gade, Familien

"(...) en god, gammeldags roman (...) Kathryn Stocketts første roman tilbyr både interessant og medrivende lesning."

Hans H. Skei, Aftenposten

"Dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman."

Marta Norheim, NRK

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barnepiken:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv