Min side Kundeservice Bli medlem

Barnepiken

"Dette er en av de beste bøkene jeg har lest så langt i 2010. Engasjerende, velskrevet og rørende. Barnepiken vil nok finne veien til mange hjem og glede mange lesere i sommer, tipper jeg. "

Bokstaver.no

Romanen er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Barnepiken er rørende, trist, morsom og lærerik - en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Romanen er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Barnepiken er rørende, trist, morsom og lærerik - en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22 år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

#1 PÅ NORSKE OG INTERNASJONALE BESTSELGERLISTER

"En komplett roman."

Entertainment Weekly

"Sterk sørstatsroman. (...) Dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman."

Marta Norheim, NRK

"en god, gammeldags roman (...) Kathryn Stocketts første roman tilbyr både interessant og medrivende lesning."

Hans H. Skei, Aftenposten

"Harper Lees klassiker Drep ikke en sangfugl har forandret liv. Bokens direkte etterkommer, Barnepiken, har det samme potensialet. Aibileen er en av de mest interessante karakterene jeg har kommet over i noen roman på mange år."

Daily Express

"En utrolig populær og inntagende roman." The New York Times

"denne romanen har bestselger skrevet over hele seg."

Publishers Weekly

"En page-turner"

Washington Post

"Dristig, nødvendig og veldig modig. Jeg elsket og beundret Barnepiken. Fantastisk."

Marian Keyes

"Både vanvittig morsom og hjerteskjærende ... Leserne blir hektet."

Associated Press

"En stor og varm bestevenninne av en bok."

The Times

"Overbevisende og mangefasettert, full av varme og historisk sus, denne romanen har bestselger skrevet over hele seg."

Publishers Weekly

"En klok og gripende roman."

People

"En historie med varme og håp, en god gammeldags roman"

New York Daily News

"Elegant og realistisk, en fengslende og medrivende historie om tre kvinner som opplever at Mississippis grunn bevrer under føttene deres. En komplett roman."

Entertainment Weekly

Medlemsvurdering:
Denne boken er helt fantastisk! Du blir både provosert og glad på en og samme gang av å lese denne boken. Karakterene var troverdige, noen meget sympatiske, andre ikke. Dette var virkelig medrivende og fascinerende lesing, og jeg vil anbefale denne boken på det varmeste.

I.A

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
496
ISBN
9788202419561
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
The help
Format
21 x 14 cm
Serie
Deluxe utgave

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Dette er en av de beste bøkene jeg har lest så langt i 2010. Engasjerende, velskrevet og rørende. Barnepiken vil nok finne veien til mange hjem og glede mange lesere i sommer, tipper jeg. "

Tone Lilleenget By, Bokstaver.no

"Jeg har mange krav til en god bok. Stemning og språk er det viktigste, men den skal også ha et budskap, og boken skal helst leve i deg lenge etter at du har lest siste side. Denne boken har alle kv litetene."

Liv Gade, Familien

"(...) en god, gammeldags roman (...) Kathryn Stocketts første roman tilbyr både interessant og medrivende lesning."

Hans H. Skei, Aftenposten

"Dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman."

Marta Norheim, NRK

Medlemmers vurdering

I
It – 22.07.2012

– Anbefales på det sterkese

I
I.A – 12.04.2011

– Denne boken er helt fantastisk! Du blir både provosert og glad på en og samme gang av å lese denne boken. Karakterene var troverdige, noen meget sympatiske, andre ikke. Dette var virkelig medrivende og fascinerende lesing, og jeg vil anbefale denne boken på det varmeste.

G
Glad i bøker – 21.06.2010

– Boka "Barnepiken" handler om forholdet mellom hvite kvinner og deres fargede hushjelper/barnepiker. Handlingen foregår på 60-tallet. Skeeter er en 22 år gammel hvit kvinne, og hun er opptatt av hvordan fargede kvinner blir behandlet. I det skjulte begyyner hun å inerjvue flere av disse, og hun skriver en bok om dette. Hennes venninne Hilly er en av de som behandler de fargede kvinnene aller dårligst, og hun er viktig i det vesle lokalsamfunnet. Boka Skeeter skriver er som en bombe. Dette er ei bok som byr på mye, den er rørende, humoristisk, gripende og lit trist. Forfatteren har klart å skrive en bok som virkelig fenget meg. Den gir oss også et bilde av hvordan det virkelig var, og det er ganske skremmende. Anbefales på det varmeste.

F
Fotoblekka.net – 03.06.2010

– Som baksiden av boken røper så bestemmer Skeeter seg for å skrive en bok om svarte hushjelper og deres hvite oppdragsgivere. Sammen med sine allierte må hun takle hverdagen ¿ som bare blir vanskeligere for hvert kapittel i boken. For uten å bli kjent med Minny, Aibileen og Skeeter møter du også mange andre personligheter som er med å sette sitt preg på historiene. Du får et god inntrykk av hvordan det kunne utarte seg å være svart hushjelp under raseskillet, og du lærer hvordan noen få kan utgjøre en stor forskjell. Det er nok det som henger mest igjen etter å ha lest Barnepiken at selv om det hele er en fiktiv historie ¿ er den sannferdig. Alt som står skrevet i boken kan like godt være sant, og kan ha hendt under raseskillet på 60-tallet. Men selv om boken har et politisk tema er dette ikke en super alvorlig bok. Du kommer til å ønske å slå i veggen fordi ting er urettferdig. Du vil smile like stort som sola når kjærligheten viser seg. Du vil gapskratte høyt på grunn av den sorte galgenhumoren. Du vil kanskje til og med gråte en liten skvett ¿ både av glede og sinne. Jeg er uansett sikker på at boken vil berike deg, og trykke på alle følelseknappene dine.

L
Leser – 26.05.2010

– Her er en bok du kan kose deg med og som likevel gjør et dypt inntrykk! Boken foregår i sørstatene på femtitallet, ikke så langt tilbake i tid men i en helt annen verden. Her er det afro-amerikanske hushjelper som tar seg av og er knyttet til barna, mens de hvite mødrene er opptatt av egne prosjekter og sitt sosiale liv. Det skildres godt hvor hardt det er for hushjelpene når barna de elsker og har oppdratt ender opp som voksne rasister på grunn av samfunnspresset. Tre kvinner er hovedpersonene i boken. En av dem en hvit kvinne som prøver å kjempe mot rasismen, etterhvert med hele sin sosiale status som innsats. En bok du tar med på ferie og sluker i et stort jafs!

t
tonemor – 19.05.2010

– Egentlig skulle jeg spare boka lenge siden jeg holder på med eksamenslesing ved siden av, men det viste seg å være veldig vanskelig. Jeg måtte støtt og stadig bare ta den opp og lese videre. Og hver gang jeg tok en lesepause gikk tankene sine egne veier og reflekterte over det jeg hadde lest, og om de forskjellige karakterene som man møter i Barnepiken. Det er lett å bli glad i og interessert i de tre kvinnene. Kapitlene veksler mellom å følge den unge, hvite "outsideren" Skeeter og de to eldre, fargede hushjelpene Aibileen og Minny. Dypdykket inn i livene deres, og det å få handlingen fortalt fra de tre ulike kvinnenes synsvinkel gjennom hele boka og på veien mot målet, var både spennende og gripende. Kombinert med noen overraskelser og slu humor og ironi føltes boka aldri lang, til tross for at historien ustpiller seg på nesten 500 sider. Den lengden var akkurat passe, det var vel heller sånn at jeg gjerne kunne ha lest mer. Samtidig som avslutningen føltes naturlig og fin som akkurat som den var også. En av de beste bøkene jeg har lest så langt i år. Engasjerende, velskrevet og rørende.

R
Ragnhild – 08.05.2010

– Denne boken er bare fantastisk! Og den er så utrolig godt oversatt fra engelsk! Når man leser den er det som å se en film i hodet, da boken er så godt og fargerikt beskrevet! Vi blir kjent med tre kvinner. To er svarte hushjelper, ene er en rik bommulsplantasjeeiers datter. Boken er skrevet slik at vi først får to kapitler med Aibileen, så to kapittler med Milly for så to kapittler med miss Skeeter, for så aibileen igjen osv. Men selv om det hovedsakelig er den personen som det skrives om kapitlene handeler om, så er alle tre med som en rød tråd uansett. Dette er en lang, koselig bok å lese, selv om handlingen er både alvorlig og til tider litt trist. Nyt den!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barnepiken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv