Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Beretninger om beskyttelse 1

natten : roman

«Storartet om tilfeldighetenes lov.»

Hans H. Skei, Aftenposten

Beretninger om beskyttelse er den tredje roman fra Erik Fosnes Hansen. Her blir leseren presentert for et knippe dramatiske historier, fire frittstående beretninger om merkelige tilfeldigheter. Allikevel er det både synlige og usynlige sammenhenger mellom dem, såvel i tema som i handling. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Beretninger om beskyttelse er den tredje roman fra Erik Fosnes Hansen. Her blir leseren presentert for et knippe dramatiske historier, fire frittstående beretninger om merkelige tilfeldigheter. Allikevel er det både synlige og usynlige sammenhenger mellom dem, såvel i tema som i handling.

Det er en gjennomkomponert og gripende roman Erik Fosnes Hansen har skrevet. Med musikalitet og eleganse skifter perspektivet mellom Den store fortellingen og storheten i den lille. Handlingen utspiller seg i flere land til forskjellige historiske tider, med et fint skjebnemønster som vever menneskene, kulturene og tidsplanene sammen. Etterord av Kim Leine.

Fosnes Hansen mottok Bokhandlerprisen for denne boken.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
493
ISBN
9788202529420
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Storartet om tilfeldighetenes lov.»

Hans H. Skei, Aftenposten

«[...] en maskerade af en fortælling, der søger kræftene i naturens væsen. Er der skrevet en bedre nordisk roman siden Karen Blixen og Knut Hamsun?»

Jens Andersen, Dagbladet

«Beretninger om beskyttelse bringer Erik Fosnes Hansen i Nobel-klassen.»

Berlingske Tidende

«Det er slet og ret en vidunderlig roman, Erik Fosnes Hansen her har skrevet.»

Niels Brunse, Politiken

«Jeg vet ikke hvor sunt det er for en forfatterspire å lese en roman som Beretninger om beskyttelse. Man kan komme til å lide av mindreverdighetskompleks, særlig hvis man sjekker forfatterens alder da han skrev den (godt og vel tretti).»

Kim Leine

«Dette er en så rik og veldreid tekst, med så mange poetiske sekvenser og dramatiske opptrinn, så full av alvor og smil, viten og fantasi og elegante antydninger, at det er umulig ikke å bli imponert over såvel ambisjonsnivået som den kunstneriske utformingen av stoffet.

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

V
Vannsyndrom – 01.06.2009

– Det er en god, men til tider litt tung bok. Når jeg hadde lest ut denne boken satt jeg igjen med blandede følelser. Dette er ikke en typisk bok med en forelling. Her er det flere små fortellinger som alle er skrevet med en sans for detaljer og bakgrunn. I tillegg skriver forfatteren gammelnorsk, noe som gjør boken enda mer underlig. Hovedpoenget i fortellingene er hva tilfedlighetene har å si for store og små hendelser i livene våre. Etter min mening er boken intelligent skrevet, og var en fascinerende tankevekker. Meninger om boken er forøvrig veldig splittet etter det jeg har oppfattet, men har du på forhånd lest og likt litteratur av Erik Fosnens Hansen kan du trygt lese dette verket. Dette er bok en av to. Etterfølgeren skulle vært skrevet og gitt ut for lenge siden, men den gang ei. En liten trøst er det likevel at forfatteren selv har skrevet at disse to kan leses uavhengig av hverandre. Så alle som er glad i Erik Fosnes Hansen: LES I VEI!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Beretninger om beskyttelse 1:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv