Meny
 

Berge

; Hedda Munthe (Oppleser) ; Kyrre Haugen Bakke (Oppleser) ; Yngve Berven (Oppleser)

«I «Berge» vrir og vrenger Jan Kjærstad på noen av de største mytene, traumene og arketypene i nyere norsk historie. Resultatet er en av hans sterkeste romaner noensinne.»

, VG Terningkast 6
En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Fem mennesker med strupene skåret over. Alle går ut fra at terrorister står bak ugjerningen. Les mer
Vår pris
169,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 169,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Om boka

En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Fem mennesker med strupene skåret over. Alle går ut fra at terrorister står bak ugjerningen.

Journalist Ine Wang har følt seg akterutseilt i den siste tiden. Men drapene på Storefjeld-familien endrer alt.

Tingrettsdommer Peter Malm lever et tilbaketrukket liv og sysler med sine små prosjekter på fritiden. Det siste han ønsker er å få oppmerksomhet på grunn av denne saken.

I flere lykkelige år var Nicolai Berge kjæreste med Gry, Arve Storefjelds datter. Så gjorde hun det slutt. Nå er hun død.

Det usannsynlige skjer i verden, igjen og igjen. Allikevel er vi aldri forberedt. «Berge» er en historie om en grufull hendelse, fortalt i tre deler, fra tre ulike synsvinkler: En journalist, en dommer, en eks-kjæreste.

«Berge» er en roman som ikke handler om 22. juli, men som ikke kunne vært skrevet uten 22. juli.

Fakta

Hvordan høre denne lydboka?

Anmeldelser

«I «Berge» vrir og vrenger Jan Kjærstad på noen av de største mytene, traumene og arketypene i nyere norsk historie. Resultatet er en av hans sterkeste romaner noensinne.»

, VG Terningkast 6

«Kjærstad på topp. Alt tyder på at Jan Kjærstad har skrevet årets vesentligste norske roman. Berge er også en av hans beste noensinne.»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 6

«... en av Jan Kjærstads mest underholdende, innsiktsfulle, velstrukturerte romaner og fortjener mange lesere.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«En praktfull og solid roman. Om oss.»

, BOK365 Terningkast 6

«Berge er en storslått roman, ikke minst fordi den gir et sammensatt bilde at den norske samtiden.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Kjærstads beste på over 20 år. (...) Bakom synger Utøya, i velkomponert, syrlig roman om politikk, presse og et fantasiløst Norge.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«... ulidelig spennende.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«... en eggende og stimulerende roman.»

, Aftenposten

«Fantasirikt om vårt lille land. (...) BERGE er hans beste på lenge. Spennende og tankevekkende, svært leseverdig roman.»

, Dagsavisen

«Berge er ein spennande og insisterande roman om tvil, håp og kjærleik (...) Kjærstad har skrive ei av sine viktigaste romanar.»

, NRK P2

«Berge er Jan Kjærstads sterkaste roman på lang tid. ... Det som gjer Berge vellukka, er det sentrale grepet Kjærstad har gjort i romanen: Å skrive ein roman om 22. juli som ikkje handlar om 22. juli»

, Klassekampen

«En sang for Utøya. Jan Kjærstad har skrevet en spenstig utforskning av rettstatens grenser, som samtidig er blitt en verdifull Oslo-roman.»

, Morgenbladet

«Jan Kjærstad vil at vi skal se oss selv, og i lys av hvordan vi faktisk reagerte, pressen, folket, politikere og talsmenn, etter 22. juli, gir dette et samlet bilde det er vanskelig å verge seg mot. Glimrende og modig gjort!»

«Strålende fra Jan Kjærstad. Han har skrevet en briljant og annerledes krim om en nasjonal tragedie.»

, OP-5

«Med BERGE har Jan Kjærstad prestert den kanskje første virkelige betydelige fortellingen om terror her i landet. At han i tillegg fletter inn tanker om litteraturens verdi i samme tankevev, er både uhyre spennende og nyskapende. Intet mindre.»