Meny

Berge

; Hedda Munthe (Oppleser) ; Kyrre Haugen Bakke (Oppleser) ; Yngve Berven (Oppleser)

I «Berge» vrir og vrenger Jan Kjærstad på noen av de største mytene, traumene og arketypene i nyere norsk historie. Resultatet er en av hans sterkeste romaner noensinne.

, VG Terningkast 6
En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Fem mennesker med strupene skåret over. Alle går ut fra at terrorister står bak ugjerningen. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Fem mennesker med strupene skåret over. Alle går ut fra at terrorister står bak ugjerningen.

Journalist Ine Wang har følt seg akterutseilt i den siste tiden. Men drapene på Storefjeld-familien endrer alt.
Tingrettsdommer Peter Malm lever et tilbaketrukket liv og sysler med sine små prosjekter på fritiden. Det siste han ønsker er å få oppmerksomhet på grunn av denne saken.
I flere lykkelige år var Nicolai Berge kjæreste med Gry, Arve Storefjelds datter. Så gjorde hun det slutt. Nå er hun død.

Det usannsynlige skjer i verden, igjen og igjen. Allikevel er vi aldri forberedt. «Berge» er en historie om en grufull hendelse, fortalt i tre deler, fra tre ulike synsvinkler: En journalist, en dommer, en eks-kjæreste.
«Berge» er en roman som ikke handler om 22. juli, men som ikke kunne vært skrevet uten 22. juli.

Fakta

Anmeldelser

I «Berge» vrir og vrenger Jan Kjærstad på noen av de største mytene, traumene og arketypene i nyere norsk historie. Resultatet er en av hans sterkeste romaner noensinne.

, VG Terningkast 6

Kjærstad på topp. Alt tyder på at Jan Kjærstad har skrevet årets vesentligste norske roman. Berge er også en av hans beste noensinne.

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 6

... en av Jan Kjærstads mest underholdende, innsiktsfulle, velstrukturerte romaner og fortjener mange lesere.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

En praktfull og solid roman. Om oss.

, BOK365 Terningkast 6

Berge er en storslått roman, ikke minst fordi den gir et sammensatt bilde at den norske samtiden.

, Dagbladet Terningkast 5

Kjærstads beste på over 20 år. (...) Bakom synger Utøya, i velkomponert, syrlig roman om politikk, presse og et fantasiløst Norge.

, Adresseavisen Terningkast 5

... ulidelig spennende.

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

... en eggende og stimulerende roman.

, Aftenposten

Fantasirikt om vårt lille land. (...) BERGE er hans beste på lenge. Spennende og tankevekkende, svært leseverdig roman.

, Dagsavisen

Berge er ein spennande og insisterande roman om tvil, håp og kjærleik (...) Kjærstad har skrive ei av sine viktigaste romanar.

, NRK P2

Berge er Jan Kjærstads sterkaste roman på lang tid. ... Det som gjer Berge vellukka, er det sentrale grepet Kjærstad har gjort i romanen: Å skrive ein roman om 22. juli som ikkje handlar om 22. juli

, Klassekampen

En sang for Utøya. Jan Kjærstad har skrevet en spenstig utforskning av rettstatens grenser, som samtidig er blitt en verdifull Oslo-roman.

, Morgenbladet

Jan Kjærstad vil at vi skal se oss selv, og i lys av hvordan vi faktisk reagerte, pressen, folket, politikere og talsmenn, etter 22. juli, gir dette et samlet bilde det er vanskelig å verge seg mot. Glimrende og modig gjort!

Strålende fra Jan Kjærstad. Han har skrevet en briljant og annerledes krim om en nasjonal tragedie.

, OP-5

Med BERGE har Jan Kjærstad prestert den kanskje første virkelige betydelige fortellingen om terror her i landet. At han i tillegg fletter inn tanker om litteraturens verdi i samme tankevev, er både uhyre spennende og nyskapende. Intet mindre.