Meny
 

Berge

roman

«I «Berge» vrir og vrenger Jan Kjærstad på noen av de største mytene, traumene og arketypene i nyere norsk historie. Resultatet er en av hans sterkeste romaner noensinne.»

, VG Terningkast 6
«GLIMRENDE! ... Jeg tar sats og utroper med dette Berge til en sikker vinner bokhøsten 2017!» Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 6)

En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Les mer
Vår pris
159,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 159,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Om boka

«GLIMRENDE! ... Jeg tar sats og utroper med dette Berge til en sikker vinner bokhøsten 2017!» Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 6)

En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Fem mennesker med strupene skåret over. Alle går ut fra at terrorister står bak ugjerningen.

Journalist Ine Wang har følt seg akterutseilt i den siste tiden. Men drapene på Storefjeld-familien endrer alt.

Tingrettsdommer Peter Malm lever et tilbaketrukket liv og sysler med sine små prosjekter på fritiden. Det siste han ønsker er å få oppmerksomhet på grunn av denne saken.

I flere lykkelige år var Nicolai Berge kjæreste med Gry, Arve Storefjelds datter. Så gjorde hun det slutt. Nå er hun død.

Det usannsynlige skjer i verden, igjen og igjen. Allikevel er vi aldri forberedt. Berge er en historie om en grufull hendelse, fortalt i tre deler, fra tre ulike synsvinkler: En journalist, en dommer, en eks-kjæreste.

Berge er en roman som ikke handler om 22. juli, men som ikke kunne vært skrevet uten 22. juli.

«... en av Jan Kjærstads mest underholdende, innsiktsfulle, velstrukturerte romaner og fortjener mange lesere.» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (terningkast 6)

«Kjærstad på topp. Alt tyder på at Jan Kjærstad har skrevet årets vesentligste norske roman. Berge er også en av hans beste noensinne.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (terningkast 6)

«En praktfull og solid roman. Om oss.» Atle Nielsen, BOK365

«BERGE er både særdeles tankevekkende og en klassisk pageturner. (...) Den som ikke blir grepet og rystet av denne beretningen, er enten fullstendig uinteressert i slik litteratur, eller på en eller annen måte emosjonelt avstumpet. Det er både ønskelig og fullt mulig at Kjærstad når sitt gamle tallrike publikum med denne utgivelsen.» Espen Grønlie, Dagbladet (terningkast 5)

«Kjærstads beste på over 20 år. (...) Bakom synger Utøya, i velkomponert, syrlig roman om politikk, presse og et fantasiløst Norge.» Terje Eidsvåg, Adresseavisen (terningkast 5)

«... ulidelig spennende» Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

«Dette er godt håndverk - det er det ingen tvil om.» Solgunn Solli, Altaposten (terningkast 5)

«Åpner opp 22. juli i spenstig roman. (...) Kjærstad gjør sinnrike forskyvninger i sted og tid for å skaffe seg kunstnerisk frihet til å skrive satirisk, kritisk og underholdende om et ladet tema. (...) Ja, forfatterens beste kvaliteter kommer helt til sin rett i høstens utgivelse: Kjærstad har et viktig anliggende som han utmynter innenfor rammene av en utpreget litterær konstruksjon. (...) Språklig er BERGE et smart flettverk av stemmer og stilarter.» Ingunn Økland, Aftenposten

«Fantasirikt om vårt lille land. (...) BERGE er hans beste på lenge. Spennende og tankevekkende, svært leseverdig roman.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Berge» er ein spennande og insisterande roman om tvil, håp og kjærleik (...) Kjærstad har skrive ei av sine viktigaste romanar.» Marta Norheim, NRK

«Strålende fra Jan Kjærstad. Han har skrevet en briljant og annerledes krim om en nasjonal tragedie.» Aslak Nore, A-magasinet/OP-5.no

«Berge» er Jan Kjærstads sterkaste roman på lang tid. ... Det som gjer «Berge» vellukka er det sentrale grepet Kjærstad har gjort i romanen: Å skrive ein roman om 22. juli som ikkje handlar om 22. juli.» Eivind Myklebust, Klassekampen

«En sang for Utøya. Jan Kjærstad har skrevet en spenstig utforskning av rettstatens grenser, som samtidig er blitt en verdifull Oslo-roman.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«Jan Kjærstad vil at vi skal se oss selv, og i lys av hvordan vi faktisk reagerte, pressen, folket, politikere og talsmenn, etter 22. juli, gir dette et samlet bilde det er vanskelig å verge seg mot. Glimrende og modig gjort!» Liv Lysaker, LO-Media

«Jeg betrakter Jan Kjærstad som en språklig mester.» Audun Mosvoll, Dagen

Fakta

Hvordan lese denne e-boka?

Anmeldelser

«I «Berge» vrir og vrenger Jan Kjærstad på noen av de største mytene, traumene og arketypene i nyere norsk historie. Resultatet er en av hans sterkeste romaner noensinne.»

, VG Terningkast 6

«Kjærstad på topp. Alt tyder på at Jan Kjærstad har skrevet årets vesentligste norske roman. Berge er også en av hans beste noensinne.»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 6

«... en av Jan Kjærstads mest underholdende, innsiktsfulle, velstrukturerte romaner og fortjener mange lesere.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«En praktfull og solid roman. Om oss.»

, BOK365 Terningkast 6

«Berge er en storslått roman, ikke minst fordi den gir et sammensatt bilde at den norske samtiden.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Kjærstads beste på over 20 år. (...) Bakom synger Utøya, i velkomponert, syrlig roman om politikk, presse og et fantasiløst Norge.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«... ulidelig spennende.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«... en eggende og stimulerende roman.»

, Aftenposten

«Fantasirikt om vårt lille land. (...) BERGE er hans beste på lenge. Spennende og tankevekkende, svært leseverdig roman.»

, Dagsavisen

«Berge er ein spennande og insisterande roman om tvil, håp og kjærleik (...) Kjærstad har skrive ei av sine viktigaste romanar.»

, NRK P2

«Berge er Jan Kjærstads sterkaste roman på lang tid. ... Det som gjer Berge vellukka, er det sentrale grepet Kjærstad har gjort i romanen: Å skrive ein roman om 22. juli som ikkje handlar om 22. juli»

, Klassekampen

«En sang for Utøya. Jan Kjærstad har skrevet en spenstig utforskning av rettstatens grenser, som samtidig er blitt en verdifull Oslo-roman.»

, Morgenbladet

«Jan Kjærstad vil at vi skal se oss selv, og i lys av hvordan vi faktisk reagerte, pressen, folket, politikere og talsmenn, etter 22. juli, gir dette et samlet bilde det er vanskelig å verge seg mot. Glimrende og modig gjort!»

«Strålende fra Jan Kjærstad. Han har skrevet en briljant og annerledes krim om en nasjonal tragedie.»

, OP-5

«Med BERGE har Jan Kjærstad prestert den kanskje første virkelige betydelige fortellingen om terror her i landet. At han i tillegg fletter inn tanker om litteraturens verdi i samme tankevev, er både uhyre spennende og nyskapende. Intet mindre.»