Meny
Bernhard Hvals forsnakkelser - Lars Saabye Christensen

Bernhard Hvals forsnakkelser

; Kim Haugen (Oppleser)

«Et både hylende morsomt og smertelig portrett av et menneske med et forstyrret sinn. [...] som leser rives man med - og vips så har man lest 500 siders galningsskrift!»

, Berlingske Tidende Terningkast 5
Bernhard Hval er født i år 1900 og vokser opp som enebarn på Besserud i Kristiania. Han utdanner seg til lege, og blir den beste i sitt kull. Men tvangstanker og visse uvaner gjør legegjerningen vanskelig. Les mer
Vår pris
349,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Lyd-CD
Legg i
Lyd-CD
Legg i
Vår pris: 349,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Bernhard Hval er født i år 1900 og vokser opp som enebarn på Besserud i Kristiania. Han utdanner seg til lege, og blir den beste i sitt kull. Men tvangstanker og visse uvaner gjør legegjerningen vanskelig.

Han var best med de døde, ble det sagt.

I 1980 sitter Bernhard Hval i sin leilighet i Skovveien i Oslo og ser tilbake på et helt århundre. Han forteller om en sjelden trekanthistorie som aldri blir fullført, mellom ham selv, kona Sigrid og Notto Fipp. Sigrid er en borgerlig og robust tennisdame fra Drammen, Notto Fipp en høyst besynderlig kappgjenger fra Evje i Telemark, og Bernhard Hval blir hans livlege. Det er duket for vennskap, lidenskap, galskap og skandaler.

Slik oppsummerer Bernhard Hval sitt liv og virke:

"Jeg har fornærmet de fleste, sjokkert mange og ødelagt dem jeg satte høyest. Og jeg har reddet og renvasket de jeg foraktet."
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 1096 Min.
ISBN: 9788202342067
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Filstr: 658.5 MB
Format: 13 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Et både hylende morsomt og smertelig portrett av et menneske med et forstyrret sinn. [...] som leser rives man med - og vips så har man lest 500 siders galningsskrift!»

, Berlingske Tidende Terningkast 5

«Hurra for de gale [...] en meget morsom, tragikomisk roman [...] Det er både artig og spennende å følge hans forsnakkelser om et dramatisk liv, som også får et stenk av melankoli, når han plutselig konfronteres med sin egen fortid. [...] Romanen rommer med slike vakre formuleringer den nøyaktige vekt av sorg [...]»

, Kristeligt Dagblad

«Eksistensielle forsnakkelser [...] Lars Saabye Christensens store roman er et festskrift om to skjeve skikkelser.»

, Information

«En glimrende roman av Lars Saabye Christensen om de kantedes vanskelige vei gjennom verden. [...] en livlig, munter, sørgelig og tidvis grotesk beretning [...] en på flere måter stor roman om Norge og Oslo spesielt fra forfatteren av Halvbroren.»

, Jyllandsposten

«Med språklig dødsforakt har Lars Saabye Christensen skapt en roman av høy klasse. Himmelen være lovet! [...] Med Bernhard Hvals forsnakkelser er Lars Saabye Christensens andre romangjennombrudd en realitet. Den hever seg langt over hans seneste utspill - og det sier ikke lite.»

, Politiken

«[...] fyrrig og velopplagt og preget av en tindrende fortellerglede»

, Weekendavisen