Besøket

«I havet av spenningslitteratur som insisterer på å fokusere på den ytre spenningen, er Sæterbakkens bidrag til beskrivelsen av det ubehagelige nødvendig og foruroligende.»

Guro Havrevold, Fredrikstad Blad

Advokat Sigmund Winther synes tilfreds med en ikke altfor utfordrende karriere og en velordnet tilværelse sammen med sin kone, museumskonservatoren Cecilie. Men om kvelden på sin 42-årsdag blir han oppsøkt av en gammel klassekamerat: treogtyve år er da gått siden han og Gunnar Samuelsen sist så hverandre. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Advokat Sigmund Winther synes tilfreds med en ikke altfor utfordrende karriere og en velordnet tilværelse sammen med sin kone, museumskonservatoren Cecilie. Men om kvelden på sin 42-årsdag blir han oppsøkt av en gammel klassekamerat: treogtyve år er da gått siden han og Gunnar Samuelsen sist så hverandre. Gunnar har med seg et kassettopptak fra gymnasdagene som han vil at vennen skal høre. På opptaket, som ble gjort under en debatt i en anarkistgruppe de begge var med i, hører Sigmund sin egen stemme for første gang.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202481773
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Besøket

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«I havet av spenningslitteratur som insisterer på å fokusere på den ytre spenningen, er Sæterbakkens bidrag til beskrivelsen av det ubehagelige nødvendig og foruroligende.»

Guro Havrevold, Fredrikstad Blad

«...så dynamisk og uhyggesvanger, ja, så suggestiv at man ikke klarer å legge boka fra seg før den er ferdig lest. En bragd, det er hva den er, skildret i så intense ord og vendinger at det er rent ut makeløst.»

Yngvar Ustvedt, GD

«Stig Sæterbakken har med romanen Besøket klart kunststykket å lage en spennende intrige rundt dypt eksistensielle spørsmål, og man kan ikke annet enn å glede seg til neste utgivelse av denne forfatteren.»

Gro Kvanvig, Fædrelandsvennen

«I kjernen av "Besøket" ligger en tematikk rundt barmhjertighetsdrap, som behandles på en nedtonet og varsom måte. Uten å forenkle ting setter Sæterbakken barmhjertighetsdrap i sammenheng med grunnleggende spørsmål rundt hva som gir oss vår menneskelighet, noe som gjør "Besøket" til en kompleks, velskrevet og tankevekkende roman, vel verdt å lese.»

?, Bergens Tidende

«Intenst og konsentrert som i en novelle fører Stig Sæterbakken oss gjennom en mangetydig og svært interessant historie.»

Hilde Diesen, Drammens Tidende

"Jeg tror ikke jeg har pustet så lite siden Haisommer."

Thomas Karlsen, Universitas

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Besøket:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv