Besøket

«I havet av spenningslitteratur som insisterer på å fokusere på den ytre spenningen, er Sæterbakkens bidrag til beskrivelsen av det ubehagelige nødvendig og foruroligende.»

Guro Havrevold, Fredrikstad Blad

Advokat Sigmund Winther synes tilfreds med en ikke altfor utfordrende karriere og en velordnet tilværelse sammen med sin kone, museumskonservatoren Cecilie. Men om kvelden på sin 42-årsdag blir han oppsøkt av en gammel klassekamerat: treogtyve år er da gått siden han og Gunnar Samuelsen sist så hverandre. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Advokat Sigmund Winther synes tilfreds med en ikke altfor utfordrende karriere og en velordnet tilværelse sammen med sin kone, museumskonservatoren Cecilie. Men om kvelden på sin 42-årsdag blir han oppsøkt av en gammel klassekamerat: treogtyve år er da gått siden han og Gunnar Samuelsen sist så hverandre. Gunnar har med seg et kassettopptak fra gymnasdagene som han vil at vennen skal høre. På opptaket, som ble gjort under en debatt i en anarkistgruppe de begge var med i, hører Sigmund sin egen stemme for første gang.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
190
ISBN
9788202273897
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Besøket
Format
18 x 11 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«I havet av spenningslitteratur som insisterer på å fokusere på den ytre spenningen, er Sæterbakkens bidrag til beskrivelsen av det ubehagelige nødvendig og foruroligende.»

Guro Havrevold, Fredrikstad Blad

"Jeg tror ikke jeg har pustet så lite siden Haisommer."

Thomas Karlsen, Universitas

«I kjernen av "Besøket" ligger en tematikk rundt barmhjertighetsdrap, som behandles på en nedtonet og varsom måte. Uten å forenkle ting setter Sæterbakken barmhjertighetsdrap i sammenheng med grunnleggende spørsmål rundt hva som gir oss vår menneskelighet, noe som gjør "Besøket" til en kompleks, velskrevet og tankevekkende roman, vel verdt å lese.»

?, Bergens Tidende

«...så dynamisk og uhyggesvanger, ja, så suggestiv at man ikke klarer å legge boka fra seg før den er ferdig lest. En bragd, det er hva den er, skildret i så intense ord og vendinger at det er rent ut makeløst.»

Yngvar Ustvedt, GD

«Intenst og konsentrert som i en novelle fører Stig Sæterbakken oss gjennom en mangetydig og svært interessant historie.»

Hilde Diesen, Drammens Tidende

«Stig Sæterbakken har med romanen Besøket klart kunststykket å lage en spennende intrige rundt dypt eksistensielle spørsmål, og man kan ikke annet enn å glede seg til neste utgivelse av denne forfatteren.»

Gro Kvanvig, Fædrelandsvennen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Besøket:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Natt

Bernard Minier
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv