Meny

Bienes hemmelige liv

; Henriette Steenstrup (Oppleser) ; Bård Kranstad (Oversetter)

Aftenposten kalte Bienes hemmelige liv for "en perfekt underholdningsroman for kvinner". Sissel Benneche Osvold brukte én side i Magasinet til å hylle den. Tusenvis har lest den og elsket den. Du kan bli blant de første som hører den. Les mer
Vår pris
99,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Lyd-CD
Lyd-CD
Vår pris: 99,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg


Fjorten år gamle Lily mistet moren da hun var fire. Siden den gang har hun levd med forestillingen om at hun tok livet av det mennesket hun elsket høyest. Dagene preges av et konstant savn etter morskjærlighet, som bare delvis erstattes av vennskapet med den svarte hushjelpen Rosaleen. Lily vokser opp på en ferskenfarm i Sør-Carolina sammen med sin far. Årene etter det tragiske dødsfallet har gjort ham til en bitter og innesluttet mann som viser liten interesse for datteren Om natten lytter Lily til biene som svermer i rommet mens hun spinner fantasier omkring morens person: Hva slags menneske var hun? Sov hun i tynne nattkjoler? Brukte hun hårspenner?

På rømmen
Det monotone livet på ferskenfarmen endrer seg først når Rosaleen blir arrestert for å ha spyttet på en gjeng hvite mannfolk. Dette er de amerikanske sørstatene i 1964, og skillet mellom hvite og afroamerikanere er fortsatt dypt. Lily og Rosaleen rømmer fra farmen. De havner i småbyen Tiburon hvor en meget spesiell honning produseres; den har bilde av en sort madonna på krukkene. Lily gjenkjenner bildet fra en eske hun har etter moren. Dette leder henne til en biefarm hvor tre fargede søstre lever i felleskap. Etter hvert finner Lily svarene hun leter etter. Bildet av moren trer tydeligere frem, men ikke nødvendigvis slik hun hadde håpet.

Bienes hemmelige liv er blitt en enorm suksess i USA. Nå har også leserne i Norge fått sansen, og den befinner seg stadig høyt på bestselgerlistene. Det er en bok som spres via ivrige lesere som anbefaler videre.


Sue Monk Kidd
Bienes hemmelige liv

Lest av Henriette Steenstrup
7 CD, spilletid
8 timer 44 minutter

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen / Bazar
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 524 Min.
ISBN: 9788202254865
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The secret life of bees
Format: 13 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger