Brodecks rapport

"Denne boka må du i anstendighetens navn lese"

Cathrine Krøger, Dagbladet

Brodeck kommer inn i det lokale vertshuset og skjønner at noe forferdelig har skjedd. Landsbyens menn pålegger ham å skrive en rapport om det som har utspilt seg. De vil at den som leser rapporten skal forstå og tilgi. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Brodeck kommer inn i det lokale vertshuset og skjønner at noe forferdelig har skjedd. Landsbyens menn pålegger ham å skrive en rapport om det som har utspilt seg. De vil at den som leser rapporten skal forstå og tilgi. Under arbeidet kommer ubehagelige spørsmål for dagen, og stemningen blir mer og mer truende.

I historien som rulles opp, ankommer en fremmed like etter Andre verdenskrig den isolerte landsbyen. Han får en varm velkomst, men denne vendes etter hvert til fiendtlighet. Samtidig forteller Brodeck sin egen historie. Som jøde ble han under krigen sendt i fangeleir. Han overlevde kun ved å finne seg i de verste ydmykelser. Det som holdt ham oppe var ønsket om å se konen sin igjen. Da han til slutt kom hjem, oppdaget han imidlertid at ingenting kunne bli som før.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
283
ISBN
9788202331924
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Le rapport de Brodeck
Format
19 x 12 cm

Anmeldelser

"Denne boka må du i anstendighetens navn lese"

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Brodecks rapport er et knyttneveslag og et donkraftløft av et lesestykke....den type roman mange trolig vil lese i ett strekk. Philippe Claudel skriver utpreget visuelt (en filthatt spiste opp halve ansiktet); man undres ikke over at han i tillegg til å være forfatter også er filmskaper. Dertil besitter han en velutviklet evne til å forurolige leseren via det underforståtte i teksten."

Terje Stemland, Aftenposten

"Jeg har lest ferdig den franske forfatteren Philippe Claudels roman «Brodecks rapport» og må si som sant er: Dette er den mest dyptgripende, bevegende og eksistensielt mest ladde bok jeg minnes å ha lest på mange, mange år."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Philippe Claudel serverer her en av vår tids mest spennende romanprosjekter.En roman som med spydspissen angriper sadismens ondskap ved å tegne - for mange - gjenkjennelige bilder fra vår nyere histories grusomme arenaer."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"Den franske forfatteren spør oss hva frykt kan gjøre med et menneske. Fire år etter Grå sjeler, som norske kritikere mente var både mørk og mesterlig, kommer nå Brodecks rapport.Her kombinerer han begrepene frykt og massesuggesjon på ubehagelig og mesterlig måte."

Anne-Cathrine Straume, NRK

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brodecks rapport:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Min kamp

Karl Ove Knausgård
Innbundet 
363,- 399,-
 

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv