Min side Kundeservice Bli medlem

Den bleke kongen

«David Foster Wallaces etterlatte roman er et mesterlig vitnesbyrd om oppløsning.»

Jon Rognlien, Dagbladet

Da David Foster Wallace døde i 2008 etterlot han seg et uferdig manus til et romanprosjekt - The Pale King. Dette var noe han hadde arbeidet mer eller mindre sammenhengende med siden utgivelsen av Infinite Jest i 1996. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Da David Foster Wallace døde i 2008 etterlot han seg et uferdig manus til et romanprosjekt - The Pale King. Dette var noe han hadde arbeidet mer eller mindre sammenhengende med siden utgivelsen av Infinite Jest i 1996.

Noen måneder etter forfatterens død i september 2008, gikk agenten hans gjennom det som fantes av etterlatte papirer. På skrivebordet fant hun en sirlig ordnet manuskriptbunke med tolv kapitler på til sammen over 250 sider. Man fant etter hvert mer materiale, og Wallaces redaktør, Michael Pietsch, begynte å sette det sammen til en mer komplett romantekst, som nå altså er utkommet.

I sitt forord til boken skriver Pietsch: "Alle som jobbet sammen med David vet hvordan han motsatte seg det å la verden få se et arbeid som ikke var gjennomarbeidet nok til å møte hans egne, strenge standarder. Men en ufullendt roman er det vi har, og hvordan kan vi la være å se? David er dessverre ikke her for å hindre oss i å lese, eller tilgi oss for at vi vil det."The Pale King (Den bleke kongen) er en roman som neppe er en roman i tradisjonell forstand, men mer en løst sammensatt samling bak- og forgrunnshistorier om et knippe mennesker som jobber ved skattemyndighetenes kontor - IRS - i Illinois, en jobb som etter alt å dømme er preget av den mest sjelefortærende kjedsomhet, men som altså likevel, i Wallaces fantastiske prosa, vekkes til live som et fenomen som angår oss alle og som vi derfor kan hende bør ta oss bryet med å se nærmere på.

Da romanen ble lansert i april 2011 fikk den mye oppmerksomhet og glitrende kritikker, og er foreløpig solgt til åtte land.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202440626
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The pale king

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«David Foster Wallaces etterlatte roman er et mesterlig vitnesbyrd om oppløsning.»

Jon Rognlien, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den bleke kongen:

De tre
3 for 2

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv