Den japanske elskeren

To sterke kvinner, Alma og Irina, står i sentrum i Den japanske elskeren - et overflødighetshorn av en roman der verdenshistorien fra 1930-tallet til i dag danner bakteppet. Som gode Isabel Allende-romaner gjerne gjør, kretser også denne rundt jakten på kjærlighet og sannhet - og alle skjebnetrådene som til sammen utgjør et liv. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

På det uortodokse pleiehjemmet Lark House i San Francisco - befolket av aldrende hippier, fritenkere og spirituelle - møter den livsglade kunstneren og matriarken Alma i 2010 den unge pleiersken Irina. Mens Alma som liten, jødisk jente ble sendt fra hjemlandet Polen til onkelen og tanten i California for å unnslippe nazistenes herjinger, er Irina innvandrer fra Moldova. Både Alma og Irina bærer på hemmeligheter som kaster mørke skygger over tilværelsen.

Livsgleden er ikke mindre selv om Allende i denne boka stort sett beskriver folk i livets høst - kanskje snarere tvert imot.

Alma overtaler sin yngre venninne til å jobbe deltid som hennes personlige sekretær, og Irina kommer etter hvert tett på Almas liv og historien om hennes to store kjærligheter, Ichimei og Nathaniel. Begge møter hun allerede i barndommen, hjemme hos onkelen og tanten. Ichimei er sønn av familiens dyktige og lojale japanske gartner, og de to henger sammen som erteris fram til japanernes angrep på Pearl Harbor, da Ichimei og familien blir sendt til en interneringsleir i ørkenen i Utah. Han og Alma skal senere møtes igjen mange ganger - men alltid i skjul.

Kjærligheten går sine egne veier
Nathaniel er Almas fetter, bestevenn og etter hvert ektemann. Historien om disse tre viser oss på elegant vis hvordan kjærlighet kan komme i så mange ulike former. Og parallelt med den gamle kjærligheten som rulles opp, spirer et skjørt forhold mellom den unge Irina og Almas barnebarn, advokaten Seth. De to unge prøver dessuten å finne den mystiske kilden til alle brevene og blomstene Alma stadig mottar. Snart begynner de å mistenke at Alma fremdeles møter sin japanske elsker i all hemmelighet.

Allende beskriver det meste med varme, vittighet og fandenivoldsk humor.

Historien veksler mellom nåtid og fortid, spinner over åtte tiår og flere kontinenter. Livsgleden er ikke mindre selv om Allende i denne boka stort sett beskriver folk i livets høst - kanskje snarere tvert imot. Og til tross for at interneringsleirer, rasisme, Holocaust, illegal abort, barnemisbruk og AIDS er noen av de alvorlige temaene vi sveiper innom, føles boka alt annet enn dyster eller tung, kanskje fordi Allende beskriver det meste med varme, vittighet og fandenivoldsk humor. Ja, som leser er det lett å kjenne seg oppløftet etter å ha lest denne romanen som er så gjennomstrømmet av livet selv - det som aldri står stille. Som Ichimei skriver i et av sine mange brev til Alma: "Tenk så overdådig og tøylesløst universet er, Alma! Det går rundt og rundt. Det eneste som er konstant, er at alt forandrer seg”.

Den japanske elskeren viser oss at av og til er også menneskenes hjerter konstante, tross skiftende tider og omstendigheter. Å leve innebærer ulike former for smerte, og til slutt død. Men kjærligheten er der likevel. Det gjelder bare å se den - og holde fast i den.

Overveldende ny roman fra Isabel Allende. Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Hennes romaner og memoarer handler om familie, magi, romantikk, undertrykkelse, vold og forsoning - alle de store temaene. Men i hennes hender blir det store begripelig og gjenkjennelig og menneskelig. Barack Obama, USAs president

Allendes siste roman er en bok for alle lidenskapelige romantikere. Henne

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
343
ISBN
9788205498792
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
The Japanese lover
Format
21 x 13 cm
Nr
8127220
Serie
Gyldendal pocket

Om forfatteren

Isabel Allende er født i 1942 i Lima, Peru, men vokste opp i Santiago, Chile. I 1960- og 1970-årene arbeidet hun som journalist og lærer mens hun publiserte fortellinger for barn og skrev dramatikk. Men det var først i 1982 Allende slo igjennom som forfatter med romanen Åndenes hus (på norsk i 1984). Isabel Allendes bøker er oversatt til nesten 30 språk. Hun bor i San Rafael, California.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den japanske elskeren:

De tre
199,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Violeta
149,-

Violeta

Isabel Allende
Innbundet 
149,- 379,-
 

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
272,- 299,-
 
Atlas
169,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Blå

Maja Lunde
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv