Min side Kundeservice Bli medlem

Drømmefakultetet

tillegg til seksualteorien

"Drømmefakultetet" er en roman, en litterær fantasi, og et rått, eksplosivt portrett av den amerikanske ekstremfeministen Valeria Solana. Hun var et ikon, berømt og beryktet kjent for to ting: Sitt manifest Scum (Society for Cutting Up Men) og for å ha prøvd å drepe Andy Warhol. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Drømmefakultetet" er en roman, en litterær fantasi, og et rått, eksplosivt portrett av den amerikanske ekstremfeministen Valeria Solana. Hun var et ikon, berømt og beryktet kjent for to ting: Sitt manifest Scum (Society for Cutting Up Men) og for å ha prøvd å drepe Andy Warhol.
Fortellingen om den evige, kompromissløse outsideren er skrevet i et nærmest hypnotisk språk det slår gnister av. Sara Stridsbergs suverene stilistiske lekenhet gjør denne romanen til uforglemmelig lesning.
Forfatteren fikk i 2007 Nordisk Råds Litteraturpris for denne romanen, og den er kåret til 2000-tallets beste svenske roman i Dagens Nyheter.

"Sara Stridsberg har skutt gullfuglen; helt klart en av årets store leseopplevelser!"
Stein Roll, Adresseavisen

" ... en ung, frisk og nyskapende stemme. For med sin suverene stilistiske lekenhet er 'Drømmefakultetet' slående lesning."
Cathrine Krøger, Dagbladet

" ... et frenetisk, ekspresjonistisk og eksplosivt språk. Denne historien kunne vanskelig ha vært skrevet mer effektivt."
Terje Stemland, Aftenposten

"Når jeg leser 'Drømmefakultetet' for andre gang, får jeg lyst til å sitere hele boken ordrett, så bra er den."
Anneli Axen, Morgenbladet

Medlemsvurdering:
Dette er en sterk, urovekkende og rørende historie med rot i virkeligheten. Valerie Solana er kanskje mest kjent som kvinnen som prøvde å drepe Andy Warhol. I "Drømmefakultetet" er det henne leseren får sympati med, det er hun som er hovedpersonen og det er hennes tanker, følelser og handlinger vi ønsker å forstå. Valeries oppvekst var preget av overgrep og omsorgssvikt. Da hun flytter hjemmefra og begynner å studere, åpner verden seg for henne. Hun forelsker seg i den frigjorte og ville Cosmo Girl, og sammen drømmer de om en bedre verden, den ene drømmen sprøere enn den andre. Det som imponerer mest er språket og du-formen. Du-formen skaper en nærhet til Valerie og gjør historien sterkere enn jeg tror den ville vært, dersom den hadde vært fortalt på en annen måte.

Rosa

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
355
ISBN
9788203212338
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Drömfakulteten : tillägg till sexualteorin
Format
19 x 12 cm
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2007

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

R
Rosa – 12.12.2008

– Dette er en sterk, urovekkende og rørende historie med rot i virkeligheten. Valerie Solana er kanskje mest kjent som kvinnen som prøvde å drepe Andy Warhol. I "Drømmefakultetet" er det henne leseren får sympati med, det er hun som er hovedpersonen og det er hennes tanker, følelser og handlinger vi ønsker å forstå. Valeries oppvekst var preget av overgrep og omsorgssvikt. Da hun flytter hjemmefra og begynner å studere, åpner verden seg for henne. Hun forelsker seg i den frigjorte og ville Cosmo Girl, og sammen drømmer de om en bedre verden, den ene drømmen sprøere enn den andre. Det som imponerer mest er språket og du-formen. Du-formen skaper en nærhet til Valerie og gjør historien sterkere enn jeg tror den ville vært, dersom den hadde vært fortalt på en annen måte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Drømmefakultetet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv