Meny
 

Eg er ein annan

roman

Serie: Septologien III-V

«Fosse skriver litteratur som absolutt ingen gjør ham etter. Det er ganske enkelt enestående bra!»

, VG Terningkast 6
Andre bok i «Septologien».

Kunstmålaren Asle bur åleine på Dylgja nord for Bjørgvin. Han har stort sett berre kontakt med grannen Åsleik, ungkar og fiskarbonde. I Bjørgvin bur ein annan Asle, også han er kunstmålar. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Andre bok i «Septologien».

Kunstmålaren Asle bur åleine på Dylgja nord for Bjørgvin. Han har stort sett berre kontakt med grannen Åsleik, ungkar og fiskarbonde. I Bjørgvin bur ein annan Asle, også han er kunstmålar. Dei to Aslane er venner og på eit vis dobbeltgjengarar, to versjonar av det same livet.

Medan eg-forteljaren førebur juleutstilling på Galleri Beyer i Bjørgvin, finn han vennen Asle liggjande i snøen. Han har kollapsa av alkoholmisbruk og blir lagd inn på sjukehus. Asle uroar seg for vennen, tek seg av hunden hans og køyrer fram og tilbake til Bjørgvin på snølagde vegar.

I andre bandet av «Septologien» får vi glimt inn i den unge Asles liv. Det er famlande kyss, røyking og drikking, band og slåstkampar, ei masande mor og ein tolig far, hybel- og gymnasliv. Galleristen Beyer oppdagar den unge målaren då han stiller ut i heimbygda på Ungdomshuset. I gymnastida møter dei to Aslane kvarandre for første gong, begge byrjar på Kunsthøgskulen i Bjørgvin. I Bjørgvin møter Asle kjærleiken i Ales.

«Septologien» er Jon Fosses storverk i sju delar. Første boka, Det andre namnet, kom ut i 2019 og vart seld til 14 land, vart nominert til den internasjonale Booker-prisen og hausta glitrande kritikkar både nasjonalt og internasjonalt. I år kjem den andre boka, Eg er ein annan. Den tredje og siste boka, Eit nytt namn, kjem ut i 2021.

Fakta

Anmeldelser

«Fosse skriver litteratur som absolutt ingen gjør ham etter. Det er ganske enkelt enestående bra!»

, VG Terningkast 6

«... teksten begynner å synge – vakkert og gripende.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Mørk og egenartet leseopplevelse fra mesterlige Jon Fosse ... Jon Fosse bruker dobbeltgjengermotivet til å skape en uhyggelig og drømmeliknende atmosfære. Man får følelsen av at noe fremmed og ukjent er involvert i Asles historie, som verken han eller leseren har kontroll over.»

Bergens Tidende Terningkast 5

«... en forrykende oppveksthistorie som vil vekke smil og gjenkjennelse i mange.»

, nrk.no

«'Septologien' kjem til å bli ståande som eit storverk innan norsk, nordisk, europeisk verdslitteratur.»

, Dagsavisen

«En svær roman om to forsofne menn ved navn Asle? Ja takk!»

, Morgenbladet

«Nytt storverk frå Jon Fosse»

, Vårt Land

«Kraftfullt og gripende fra Jon Fosse»

, Aftenposten

«Fosse er frisk, Fosse er god.»

, BOK365 Terningkast 5

«Heile det uharmoniske livet til Asle er skrive fram i vidunderlig kunstnarleg symmetri, der t.d. dei tre delane begynner og sluttar med dei same orda og bønene, i repetisjonar og maningar»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Noe av det lettest tilgjengelige Fosse har skrevet.»

Adresseavisen Terningkast 5

«Fosse held fram med å skrive lysande prosa. [.] På ny har Fosse forma eit skriftstykke som prøver å seie noko om det som kanskje berre kunsten kan seie noko om: grunnvilkåra i eit liv, kva mennesket inst inne treng og lengtar etter. Eg tykkjer det er heil vedunderleg prosa»

, Dag og Tid