Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

En lang natt på jorden

 • En roman om å være over toppen
 • I sann Ambjørnsen-ånd
 • Herlig samling karakterer
 • Les mer

  363,-

  399,- Spar: 36,-

  Sendes innen 3 virkedager

  Logg inn for å se din bonus

  Den 60 år gamle journalisten Claes Otto Gedde har sett sine bedre dager. Han er langt forbi middagshøyden og har så smått begynt å ane at folk ler bak ryggen hans. En karriere som tv-stjerne og journalist er gått over i jakten på det neste "store" prosjektet. Han har skrevet en kokebok om det gamle belgiske kjøkken, som lanseres på bokmessen i Frankfurt med manglende suksess.

  Med følelsen av fiasko i blodet forsøker Gedde å gå i dvale i Berlin for vinteren, men finner ikke roen han har ønsker seg. I stedet invaderes livet hans av et forunderlig menasjeri av skakkjørte mennesker - en  vaktmester, en aldrende prostituert og en naken tannlege. Geddes overvintring i Berlin blir alt annet enn en forutsigbar dvale og utvikler seg i stedet til et ubetalelig selskap.

  Ambjørnsen har skrevet en dypt menneskelig roman og makter på sitt uovertrufne vis å formidle en historie som er hylende morsom og sørgmodig på en gang.

  Detaljer

  Forlag
  Cappelen
  Innbinding
  Innbundet
  Språk
  Norsk Bokmål
  Sider
  202
  ISBN
  9788202276676
  Utgave
  1. utg.
  Utgivelsesår
  2007
  Format
  21 x 14 cm
  Nr
  2559927

  Lytt til utdrag

  Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

  Les utdrag

  Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

  Medlemmers vurdering

  H
  Hickup – 15.01.2008

  – Ingvar Ambjørnsen har skapt en ny rollefigur i den 60 år gamle Claes Otto Gedde. Gedde er en tidligere journalist og TV-vert som opplever at karrieren og hans sosiale status virkelig er på vei nedover. Etter et mislykket bokprosjekt er han lei av livet og tyvlåner derfor en leilighet og bestemmer seg for å "gå i hi". Desverre for Gedde blir ikke tilværelsen i leiligheten like fredelig som han først hadde tenkt seg. Leiligheten blir etter hvert et samlingspunkt for flere forskjellige personligheter som er på randen av "sosial kollaps". Tilværelsen blir derfor preget av utagerende festing snarere enn en følelsen av å være i hi. Boken er forholdsvis tung, i den forstand at setningene er lange og pulserende. Det meste av handlingen foregår i Geddes hode, og i kjent Ambjørnsen stil er det ikke langt mellom det dystre og det lattermilde. Liker du Ambjørnsens skrivemåte liker du denne boken, selv om den til tider kan være noe krevende.

  Oppdag mer

  Bøker som ligner på En lang natt på jorden:

  Se flere

  De som kjøpte denne kjøpte også:

  Roboter

  Henrik Hildre
  Paperback 
  128,- 141,-
   

  Hjem

  Harlan Coben
  Innbundet 
  363,- 399,-

  Skyldig

  Sven Petter Næss
  Innbundet 
  149,- 399,-

  Logg inn

  Ikke medlem ennå? Registrer deg her

  Glemt medlemsnummer/passord?

  Handlekurv