Meny
 

En rekke avbrutte forsøk

«Rått oppvekstportrett - En herlig 80-tallshistorie»

, Haugesunds Avis Terningkast 5
Stemmer minnene fra din egen oppvekst med virkeligheten? Eller husker moren din noe helt annet? Denne morsomme romanen viser ulike versjoner av samme historie. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

På 80-tallet var det ikke bare, bare å hete Selma. Man ble kalt for Selma-kjeks, Sulitjelma eller Selmer Furuholmen. I dag er det helt annerledes.

Hvem har rett?
En sommer setter forfatteren Selma seg fore å skrive en roman om sin egen oppvekst. Det burde være en enkel sak, tenker hun. Men hva er det egentlig Selma husker? I alle fall ikke det samme som moren sin.

Moren kommenterer innholdet i den grad at det etter hvert blir umulig å overse kommentarene hennes. Før Selma vet ordet av det, utgjør innvendingene halve boka, og det går så langt at moren tilbyr datteren 100 000 kroner for ikke å gi den ut!

Minnebok
Dermed blir det forholdet mellom Selma og mor romanen egentlig handler om. Men her er også morsomme barndomsbilder og ungdomsskildringer med 80-tallsmote, liksomfyll og dype forelskelser.

En rekke avbrutte forsøk er en bok om hva og hvordan man husker. En bok om å vokse opp på 80-tallet, og et aldri så lite familiedrama.

 

Fakta

Anmeldelser

«Rått oppvekstportrett - En herlig 80-tallshistorie»

, Haugesunds Avis Terningkast 5

«Selma Lønning Aarø klarer på snedig og morsomt vis å problematisere kommunikasjon, sannhet og objektivitet. For er bokas Selma den virkelige Selma?»

, Oppland Arbeiderblad Terningkast 5

«Selma Lønning Aarø bidrar med en bok som er blottet for respekt for forfatterens rykte og selvbilde; og som ikke bare er oppsiktsvekkende morsom, men som også skildrer menneskets manglende eierskap over sin egen historie med overveldende enkelthet.»

, Dagsavisen

«Når bokas lekne, men samtidig alvorlige implisitte behandling av forfatteres forhold til fiksjon og virkelighet også løper som underliggende tema, er det ikke rart at man begeistres av Selma Lønning Aarøs roman som jeg herved spør blir vårens bestselger og litterære samtaleemne.»

, Tønsberg Blad

«Den er boblende morsom og godlynt samtidig som den på vakkert, nesten naivt vis tar for seg forskjellene mellom litteratur og virkelighet".»

, Dagens Næringsliv

«Vittig og klokt om forfatterens trøbbel med virkeligheten.»

, Bergens Tidende