Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

En tilfeldig nordmann

den fulle og hele sannheten om Gordon Mo

«Det er bare å få tak i denne boka, rydde kalenderen og bruke god tid på de tre hundre sidene. Lars Saabye Christensen inviterer til en språklig Fest med stor F ...»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Gordon Mo jobber i Landbruksdepartementet og er innbegrepet av en grå byråkrat. Men det koker inni ham, og innimellom må han lette på trykket, og da tar han inn på hotell og slipper dampen ut av trykkekokeren. Les mer

429,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Gordon Mo jobber i Landbruksdepartementet og er innbegrepet av en grå byråkrat. Men det koker inni ham, og innimellom må han lette på trykket, og da tar han inn på hotell og slipper dampen ut av trykkekokeren.

Dette fungere inntil han en dag blir beæret med kake på jobben, den dagen er trykket dessverre for stort i Gordon Mo. For å gjøre en lang historie kort, neste dag jobber han ikke lenger i departementet. Men i motsetning til mange 60 år gamle byråkrater som mister jobben, er ikke Gordon Mo overflødig: Noe trenger en gammel unnselig mann som koker over.

Sånn begynner Gordon Mos reise, i første omgang til en institusjon utenfor Baltimore som skal hjelpe ham på beina igjen. Der møter han nattevakten Bare Meg som skal vise seg å spille en avgjørende rolle i romanen. I bakgrunnen fins dessuten en viss Frans Meek som trekker i trådene og sørger for at det fortsetter å koke over både her og der.

En tilfeldig nordmann tar pulsen på vår tid med brodd og varme.

Medlemsvurdering:
Jeg humrer, jeg nesten gråter og jeg leser om igjen enkelte partier. LSC på sitt aller beste. Og for et språk. Nydelig…

PerMa

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202713638
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er bare å få tak i denne boka, rydde kalenderen og bruke god tid på de tre hundre sidene. Lars Saabye Christensen inviterer til en språklig Fest med stor F ...»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Full av energi! | Lars Saabye Christensen friskmelder seg selv med denne rasende romanen om hykleriet og selvpiskingen i det norske samfunnet. Les denne boken!»

Sindre Hovdenakk, VG

«Morsommere enn noen gang | For dette er en samtidsroman, for svingende! Og som sådan er den både absurd, smart, morsom, provoserende og elegant skrevet.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«... språklig leken med en satirisk undertone»

Leif Gjerstad, BOK365

«Stort mer samtids enn Saabyes engasjerte og energiske nye roman kan litteraturen knapt bli. (...) Og setningene. De nydelig siterbare, aforistiske gullkornene som er Saabyes spesialitet.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Satirisk på en intelligent måte» «... et litterært mesterverk som skiller seg ut» «...formuleringer på en smart, provoserende og elegant måte.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«[...] en ny roman. Ikke av det milde, raust underholdende, upolitiske slaget, men en original, samfunnskritisk tekst med skarpe kanter, uegnet til å gjøre alle til lags.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenbald

Medlemmers vurdering

A
Astrid Elise Drageset Dydland – 14.02.2024

– En av få bøker jeg lagt fra meg.

P
PerMa – 23.04.2023

– Jeg humrer, jeg nesten gråter og jeg leser om igjen enkelte partier. LSC på sitt aller beste. Og for et språk. Nydelig…

B
Bjørnar Aaslund – 09.04.2023

– På seg selv kjenner man andre ! Virkelig en hei dundrende reise i galskap.

L
Lisbeth Grythe – 04.04.2023

– Forventningene var store, men ble skuffet. Det var tung lesning.

B
Berit Svarva – 10.01.2023

– Ikke lest enda

U
Unni – 10.01.2023

– I kjent stil tar forfatteren tak i en tilfeldig og anonym nordmann, og gir oss en både morsom og tankevekkende fantasiroman om et enkeltmenneske. Her er det mye mental helse:)

L
Line Løken – 20.11.2022

– LSC på sitt beste.

M
MEG – 21.09.2021

– ....som vanlig.

K
Kirsti H – 08.04.2021

– Underfundig, ettertenksom, morsom, klok, sår; alt en god roman skal inneholde! Elsket fotnotene!

S
Sølvi – 06.04.2021

– Beste boka eg har lese til no i år - her vart det både fundering, ettertanke, humring, latter og faktisk også ei lita tåre. Drivande godt skrive og "regissert"!

G
Gunn Nøstdal – 06.04.2021

– Den ble litt for «sær» og langtekkelig for meg. Litt for lite realistisk!

T
Tone Eik Larsen – 06.04.2021

– En tilfeldig Normann

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 16.02.2021

– «Se på alle de ensomme menneskene, hvor kommer de alle fra? … den sangen, og den teksten, og det refrenget, har nok betydd mye mer for meg enn det jeg har vært klar over. Det er spørsmålet som satte i gang forfatterskapet,» fortalte Lars Saabye Christensen i et intervju da den siste boka i Byens spor-serien, Skyggeboken, kom. Forfatteren trodde selv han hadde avsluttet forfatterskapet med storverket om Maj og hennes familie, men som en rockestjerne gjør han comeback med ny roman. Hovedpersonen i En tilfeldig nordmann er en umiskjennelig Saabye Christensensk karakter, en du kunne sittet ved siden av på bussen uten å legge merke til, men som har stoff i seg til en hel roman. En mann hvis fremste egenskap er hans evne til å koke over. Etter å ha lest En tilfeldig nordmann er det bare å prise seg lykkelig over at dette forfatterskapet tydeligvis bare fortsetter og fortsetter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En tilfeldig nordmann:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv