Et norsk hus

roman

"Godt om gapet mellom høye idealer og hverdagens utfordringer."

Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

Alma er glad i det gamle tømmerhuset sitt med tomten som strekker seg opp mot skogen. Det er et ganske velstående nabolag, og hun er skilt, med voksne barn, og jobber som tekstilkunstner. For å overleve kreerer hun faner for korps og fagforeninger, og leier ut en del av huset. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Alma er glad i det gamle tømmerhuset sitt med tomten som strekker seg opp mot skogen. Det er et ganske velstående nabolag, og hun er skilt, med voksne barn, og jobber som tekstilkunstner. For å overleve kreerer hun faner for korps og fagforeninger, og leier ut en del av huset. Nå flytter et ungt polsk par inn.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
188
ISBN
9788202477752
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Et norsk hus
Format
21 x 13 cm
Nr
8067198
Serie
Cappelen Damms bestselgerromaner

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

"Godt om gapet mellom høye idealer og hverdagens utfordringer."

Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

"Vigdis Hjorth skriver smart om oss og de andre i sin nye kunstnerroman Et norsk hus."

Kristine Isaksen, VG

"Med elegant humor og beklemmende ambivalens utfordres det norske hus' fortreffelighet."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Boka er like dyptpløyende, eksistenstung og original som alltid.(...) Som alltid når jeg leser Hjorth, slår det meg hvor inntrengende godt hun tenker. Og hvor elegant og originalt hun formulerer disse tankene.."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Jeg skjønner ikke hvordan hun greier det, men innrømmer at jeg er imponert: Gang etter gang tar Vigdis Hjorth det norske samfunnet på pulsen.(...) Under alt hun skriver ligger en brann - den Alma i romanen tenker seg må ulme i de unge sjeler - og jeg tenker at Vigdis Hjorth blir både eldre og klokere og yngre og mer brennende for hver bok hun skriver."

Anne Cathrine Straume, P2

"På sin særegne måte har hun igjen klart å komponere en historie av den typen som så absolutt er interessant mens lesningen pågår, men som virkelig kommer til sin rett etterpå, når den får synke. Hennes norske hus vokser med tida, i tankene, slik Vigdis Hjorths romaner har for vane. Som alltid svært velskrevet, vekselvis morsom og alvorlig, med skarpe øyne for tema i samtida. Hjorth leverer varene. Igjen."

Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

"Jeg er svært begeistret for Hjorths forfatterskap.... en følelse av at det bak den skarpe, utforskende tenkningen ligger et hektisk, uvørent, levd liv. Med Et norsk hus har Hjorth bygget nok et luftig rom i norsk litteratur, der døra ut til verden står på gløtt."

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

"Vigdis Hjorth på sin side har vel egentlig aldri vært redd hverken for det banale eller klisjeene. Så har hun da også en egen evne til å skrive seg gjennom det forslitte og stereotypiske og inn mot noe smertefullt eksistensielt. Det er en av grunnene til at jeg setter mer og mer pris på forfatterskapet hennes.(...)en viktig bok om dilemmaer vi alle står overfor, om forholdet mellom det hjemlige og det fremmede og om norsk selvforståelse."

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Et norsk hus er en intelligent og tankevekkende bok som kan leses som en samtidsdiagnose, en skildring av det typisk norske, og som politisk roman."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et norsk hus:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rigel

Ida Larmo
Innbundet 
363,- 399,-
 

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv