Min side Kundeservice Bli medlem

Før festen

"Det er fornøyelig lesning, i en overdådig fortelling med stort persongalleri.(...) Og enda er det flere i dette oppkommet av en roman. De lever like så enkle som kaotiske liv, mens forfatteren selv turnerer dem og alle tildragelser på virtuost vis (...)

Stavanger Aftenblad

Det er natten før den årlige festen i Fürstenfelde, på sommerens siste dag. Landsbyen sover ennå. Bortsett fra fergemannen, som er død. Og Fru Kranz, den 89-årige kunstneren som vasser ut i innsjøen for å male landsbyen slik den ser ut om natten. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er natten før den årlige festen i Fürstenfelde, på sommerens siste dag. Landsbyen sover ennå. Bortsett fra fergemannen, som er død. Og Fru Kranz, den 89-årige kunstneren som vasser ut i innsjøen for å male landsbyen slik den ser ut om natten. Klokkeren og lærlingen hans gjør sine siste forberedelser, men det er ett problem: Klokkene er borte. Og den pensjonerte obersten Herr Schramm greier ikke bestemme seg for om han skal kjøpe sigaretter eller bruke en kule på seg selv.

Alle er ute på oppdrag som må avsluttes før natten er omme og festen kan begynne.

Sasa Stanisic' prisvinnende andrebok Før festen er en sprudlende kollektivroman om skakke, besatte og trassig-resignerte mennesker i Europas utkant. I en bok breddfull av språklig originalitet og overskudd beviser Stanisic igjen hvorfor han blir regnet som en av tysk og europeisk litteraturs viktigste unge forfattere. For romanen ble Stanisic tildelt Leipzig-bokmessens pris, en av de to viktigste litterære utmerkelsene i Tyskland.

«Stanisic har funnet opp en landsby av språk, et kaleidoskop, et kosmos av flerstemmighet, klangfarger og sjargonger, en verden i et nøtteskall, magisk bundet sammen av en kollektiv forteller fra stedet, en forteller som er underfundig, listig, klok ...» Fra juryuttalelsen

«Verdenslitteratur.» Frankfurter Allgemeine Zeitung

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
299
ISBN
9788202451875
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Vor dem Fest
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Det er fornøyelig lesning, i en overdådig fortelling med stort persongalleri.(...) Og enda er det flere i dette oppkommet av en roman. De lever like så enkle som kaotiske liv, mens forfatteren selv turnerer dem og alle tildragelser på virtuost vis (...)

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Alt lever og alt får liv og stemme i denne dypt originale kollektivromanen, fra karpen i innsjøen til revetispa som begir seg ut på tjuvferd til hønsehuset. Aller mest lever språket, som vrir seg unna alle klisjeer, aldri er likegyldig og ofte er fylt av humor.(...) Stanisi? ble hedret med Leipzig-bokmessens pris for romanen. Nordang fortjener en pris for oversettelsen."

Erika Fatland, Aftenposten

«Verdenslitteratur.»

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Før festen:

Se flere

Logg inn

Handlekurv