Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Forblindelsen

Romanen er Canettis hovedverk og en studie i intellektuell verdensfjernhet og den dertil svarende umenneskelige verdensjungel. Boken handler om den lærde hr. Klein. Han lever i og med og for sine bøker, men drives bort fra dem av sin husholderske, som han har kommet i skade for å gifte seg med. Les mer

179,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Romanen er Canettis hovedverk og en studie i intellektuell verdensfjernhet og den dertil svarende umenneskelige verdensjungel. Boken handler om den lærde hr. Klein. Han lever i og med og for sine bøker, men drives bort fra dem av sin husholderske, som han har kommet i skade for å gifte seg med. Så går han omkring med sine bøker i hodet og blir selvfølgelig fralurt det siste han eier, og hjelpen kommer for sent; tilbake i hjemmet setter han fyr på seg selv og hele sin lærdom. Canetti fikk Nobelprisen i litteratur i 1981.

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
479
ISBN
9788256012374
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2001
Originaltittel
Die Blendung
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

A
Aksel Angermann – 20.01.2005

– Forblindelsen er en glimrende bok, ingen tvil om det. Etter å ha lest femti sider av den, bladde jeg frem tittelbladet og skrev nettopp det: Glimrende! Elias Canetti var en meget intelligent forfatter, i 1981 vant han attpå Nobelprisen fordi han var så dyktig til å være intelligent. Men det må sies at det krever et visst minimum av tålmodighet å komme gjennom denne mursteinen, uansett hvor intelligent og velskrevet den måtte være. Jeg gadd ikke lese videre etter å ha kommet til side 180. Da strøk jeg ut ordet glimrende og erstattet det med ordet kjedelig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forblindelsen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
Valget
Ny!

Valget

Ralph Henk Vaags
Innbundet 
359,-
 
Tippi
Ny!

Tippi

Valérie Péronnet
Innbundet 
349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv