Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Fvonk

"Det er ganske finurlig. Språket flyter lett, Loe er til tider veldig morsom."

Oppland Arbeiderblad

Mens Fvonk står i disse, og andre, tanker ruller en helt ren sort bil, tyskprodusert, med sotede vinduer inn i oppkjørselen og stanser uten å slå av motoren. Bilen ser offisiell ut og Fvonk reagerer negativt, han vil ikke ha noe med myndigheter og gjøre, eller øvrigheten, særlig ikke den. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Mens Fvonk står i disse, og andre, tanker ruller en helt ren sort bil, tyskprodusert, med sotede vinduer inn i oppkjørselen og stanser uten å slå av motoren. Bilen ser offisiell ut og Fvonk reagerer negativt, han vil ikke ha noe med myndigheter og gjøre, eller øvrigheten, særlig ikke den. Etter noen sekunder kommer en kvinne i slutten av femtiårene ut fra høyre bakdør, som for øvrig lager en dump, rytmisk varsellyd, bim, bim, bim, slik at ingen skal være i tvil om at den er åpen. Kvinnen lukker døren og ser rundt seg, som for å undersøke at hun ikke blir observert av andre enn Fvonk, det er bare de to som er i situasjonen, kvinnen og Fvonk.

Fvonk har jobbet i Norges gang- og mosjonsforbund i forbundets vanskelige periode. Han har vært vitne til økonomisk rot og er sterkt preget av ukultur. Så får han en hybelboer som ikke er hvem som helst. Snarere tvert imot. Tilfeldigvis heter han Jens, og tilfeldigvis er han statsminister.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202364656
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
13 x 13 cm

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Det er ganske finurlig. Språket flyter lett, Loe er til tider veldig morsom."

Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad

"(...) i den slentrende, elegante, nesten pludrende stilen som Loe har gjort til sitt varemerke."

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

"Med boblende fortellerglede dikter Erlend Loe fram et rom der landets mektigste mann endelig kan få være seg selv. (...) Fvonk er først og fremst en ytterst underholdende bok om et vennskap utenom det vanlige."

Kjersti Juul, Vårt Land

"Loe skaper flere underholdende situasjoner med dette tegneserielignende universet. Både på og mellom linjene finner vi tydelig kritikk av Det Norske Sosialdemokratiets forståelses- og væreformer."

Arne Hugo Stølan, VG

"Fvonks paranoia og Jens' syting er noe av det som gjør dem morsomme som karakterer - og de er geniunt morsomme.(...) Fvonk er lett å like."

Carl Joakim Gagnon, Morgenbladet

"I likhet med de fleste av Erlend Loes bøker, er også denne lettlest, lettfilosofisk og lettspist. Men den er ikke nødvendigvis enkel av den grunn. For likte du Naiv. Super eller Tatt av Kvinnen, vil du også like denne."

Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

Medlemmers vurdering

S
Svein Egil – 22.02.2012

– Dette er Erlend Loe, ingen tvil om det. Men vitsene føles litt slitt, og vi blir aldri riktig tatt med på dybet. Han er innom mange dybe temaer, men flyter bare på overflaten av de. Men har du likt Erlend Loes tidligere bøker vil du humre godt av denne også. En god del vittige poenger, boka kommer bare ikke videre derfra.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fvonk:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv