Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Fvonk

"(...) i den slentrende, elegante, nesten pludrende stilen som Loe har gjort til sitt varemerke."

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

Mens Fvonk står i disse, og andre, tanker ruller en helt ren sort bil, tyskprodusert, med sotede vinduer inn i oppkjørselen og stanser uten å slå av motoren. Bilen ser offisiell ut og Fvonk reagerer negativt, han vil ikke ha noe med myndigheter og gjøre, eller øvrigheten, særlig ikke den. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Mens Fvonk står i disse, og andre, tanker ruller en helt ren sort bil, tyskprodusert, med sotede vinduer inn i oppkjørselen og stanser uten å slå av motoren. Bilen ser offisiell ut og Fvonk reagerer negativt, han vil ikke ha noe med myndigheter og gjøre, eller øvrigheten, særlig ikke den. Etter noen sekunder kommer en kvinne i slutten av femtiårene ut fra høyre bakdør, som for øvrig lager en dump, rytmisk varsellyd, bim, bim, bim, slik at ingen skal være i tvil om at den er åpen. Kvinnen lukker døren og ser rundt seg, som for å undersøke at hun ikke blir observert av andre enn Fvonk, det er bare de to som er i situasjonen, kvinnen og Fvonk.

Fvonk har jobbet i Norges gang- og mosjonsforbund i forbundets vanskelige periode. Han har vært vitne til økonomisk rot og er sterkt preget av ukultur. Så får han en hybelboer som ikke er hvem som helst. Snarere tvert imot. Tilfeldigvis heter han Jens, og tilfeldigvis er han statsminister.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202373344
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Fvonk

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"(...) i den slentrende, elegante, nesten pludrende stilen som Loe har gjort til sitt varemerke."

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

"Loe skaper flere underholdende situasjoner med dette tegneserielignende universet. Både på og mellom linjene finner vi tydelig kritikk av Det Norske Sosialdemokratiets forståelses- og væreformer."

Arne Hugo Stølan, VG

"I likhet med de fleste av Erlend Loes bøker, er også denne lettlest, lettfilosofisk og lettspist. Men den er ikke nødvendigvis enkel av den grunn. For likte du Naiv. Super eller Tatt av Kvinnen, vil du også like denne."

Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

"Fvonks paranoia og Jens' syting er noe av det som gjør dem morsomme som karakterer - og de er geniunt morsomme.(...) Fvonk er lett å like."

Carl Joakim Gagnon, Morgenbladet

"Det er ganske finurlig. Språket flyter lett, Loe er til tider veldig morsom."

Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad

"Med boblende fortellerglede dikter Erlend Loe fram et rom der landets mektigste mann endelig kan få være seg selv. (...) Fvonk er først og fremst en ytterst underholdende bok om et vennskap utenom det vanlige."

Kjersti Juul, Vårt Land

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fvonk:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv