Min side Kundeservice Bli medlem

Hjulskift

"Hjorth er drivende god til både å skildre og diskutere egne tankerekker og livsanskuelser. Språket er meget presist og opplysende. Romanen er morsom og den er innsiktsfull."

Helge Ottesen, Varden

"Mannen foran henne, som sitter ganske ubevegelig på en stein og røyker Prince, litt smilende nå, med albuene på knærne og knærne langt fra hverandre, mindre mektig enn henne etter alle kjente målestokker, bortsett fra den kroppslige, hva skal hun med ham? Men det er da noe, i hvert fall, sier hun til seg selv, at hun ikke går oppover i hierarkiet, som de fleste kvinner, men motsatt vei, nedover. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Mannen foran henne, som sitter ganske ubevegelig på en stein og røyker Prince, litt smilende nå, med albuene på knærne og knærne langt fra hverandre, mindre mektig enn henne etter alle kjente målestokker, bortsett fra den kroppslige, hva skal hun med ham? Men det er da noe, i hvert fall, sier hun til seg selv, at hun ikke går oppover i hierarkiet, som de fleste kvinner, men motsatt vei, nedover. Er det så enkelt, så barnslig. Å gjøre det motsatte? Hva er hun ute på? Hun hviler. Fra seg selv, fra arbeidet, fortiden, framtiden, livet sitt. Utsetter det vanskelige, det krevende, har pause, puster ut hos ham. Det løser ikke problemet. Og han vet ikke engang at det er et problem. At hun er utilregnelig i gjernings-øyeblikkene, på flukt, at han er et tilfluktsrom."

Hjulskift er kjærlighetshistorien om bilselger Truls og litteraturprofessor Louise. Et møte mellom to som er fanget i hver sin kultur, intelligent og humoristisk fortalt.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Språk
Bokmål
ISBN
9788202280376
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Hjulskift

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Hjorth er drivende god til både å skildre og diskutere egne tankerekker og livsanskuelser. Språket er meget presist og opplysende. Romanen er morsom og den er innsiktsfull."

Helge Ottesen, Varden

"Hjorths siste utgivelser skildrer stadig bedre dilemmaer ved å leve i det øvre kulturelle sjiktet i norsk middelklasse. Hun skriver tankevekkende og underholdende ... bøkene er blant de beste som utgis på norsk."

Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Det er bare å ta fram superlativene ... Hun dissekerer klasseforskjeller, kjærlighet, intimitet, kunst og liv i et rent, enkelt og uhyre presist språk ... en nytelse å lese."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Forfatteren lar språket skinne i denne praktfulle pasjonsromanen om mentale klasseskiller. (...) Romanen utvikler seg raffinert og optimistisk, den er skarp og vittig, ja til tider svært morsom."

Stein Roll, Adresseavisen

"Kjærlighetens klassereise. "

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Skal en gå så tett innpå livet, bør også diktningen holde mål. Det gjør den her."

Annette Orre, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjulskift:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv